Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + onthaal
12:00 14:00 ICT-beurs + middaglunch + middagactiviteiten

 

 

Interesse in de ICT-beurs?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leekracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

Website: http://www.signpost.be

Arne Vandendriessche

Klipsenstraat 18A
9160 LOKEREN

Telefoon: +32 3 475 19 75
Fax: +32 3 475 19 16

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

Website: http://educentrum.be

Isabel Allaert

Sint-Pietersaalststraat 38
9000 Gent

Telefoon: +32 9 221 54 56

 

Hogeschool Gent

IT-opleidingen aan de HoGent: de weg naar een succesvolle toekomst!

De HoGent, de grootste hogeschool van Vlaanderen, heeft in haar aanbod de IT-opleiding professionele bachelor in de toegepaste informatica (campus Aalst en campus Schoonmeersen Gent).

Op onze stand kan je kennismaken met onze opleidingen. Je kan er ook terecht voor meer informatie over ons aanbod aan informatica en IT-workshops en lezingen  voor secundaire scholen.

Website: http://www.hogent.be

Cyr De Rycke

Geraard de Duivelstraat 5
9000 Gent

Telefoon: 09 243 33 33

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

Website: http://education.switch.be

Switch Education

Noorderlaan 79 bus 4
2030 Antwerpen

Telefoon: 03 213 46 80

 

Exposanten

Activboard / Activpanel touchscreens PRODIASON

Invoerder - verdeler van ACTIVboard - Hippo Touchscreens - Activ Panel Touch

Voorstelling nieuw Activpanel touch LED scherm. 

Activpanel 10-touch is het snelst reagerende en meest nauwkeurige touchscreen op de markt. Verdeel uw scherm in 4 delen en werk met verschillende tegelijk op het touchscreen !

Activboard digitaal schoolbord : digitale elektromagnetische technologie met standaard 2 pennentechnologie, ingebouwde boxen en GRATIS Activinspire software.  

 

Website: http://www.prodiason.be

Ruben Dewaele

Industrielaan 18
8790 Waregem

Telefoon: +32 056 60 03 03
Fax: +32 056 60 96 25

 

AVA & Trix

Ava & Trix zijn twee zussen. Ze beleven knotsgekke avonturen. En ze maken er al eens een potje van. Maar dan schieten de kinderen ter hulp. Met wetenschappelijke proefjes helpen ze Ava & Trix uit de nood. Experimenteren en leren was nog nooit zo plezant!

Ava & Trix is een educatieve app waarmee kinderen uit de tweede graad lager onderwijs aan de slag gaan in de klas: experimenteren op de tablet maar ook in het echt. 

Ontdek de app op onze stand. 

Website: www.ava-trix.com

Jill Vanparys

Keizer Karelstraat 97 bus 3
9000 Gent

Telefoon: 0486 79 53 66

 

Bednet VZW

Met synchroon internetonderwijs garandeert Bednet voor zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas.

Website: http://www.bednet.be

July Christiaans

Bondgenotenlaan 134 bus 4
3000 Leuven

Telefoon: 016/20.40.45

 

Black Box Network Services

Black Box is uw single-source op het gebied van datacommunicatie en netwerkinfrastructuur, toegewijd aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van de juiste oplossingen voor alle netwerken. Black Box biedt een uitgebreid portfolio voor alle soorten onderwijs: trolleys voor het bewaren, verplaatsen en opladen van laptops en tablets; koper- & glasvezelkabels; serverkasten; LAN/WAN oplossingen; en een draadloos BYOD samenwerkingssysteem, ondersteund door GRATIS telefonisch technisch advies.

Website: http://www.blackbox.be

Geert Vanmeerbeek

Ikaroslaan 57
1930 Zaventem

Telefoon: 02 725 85 50
Fax: 02 725 92 12

 

BMx Computers

BMx is gespecialiseerd in overheid en onderwijs : reeds 5 jaar leveren we tablets voor leerlingen en leerkrachten in het voortgezet en het primair onderwijs.  BMxPads behoren tot de beste van de klas.

Onze Surface en Surface Pro equivalenten hebben een lagere prijs, een langere batterijautonomie en een betere waarborg. Daarenboven een dual boot Windows/Android.

Onze service is ongeëvenaard door een gegarandeerde herstelling binnen de 2 uur (z.koerier) 

30 jaar innovatie : Business Machines eXcellent

Website: http://www.bmx.be

Hedwig Van Gucht

De Ridderlaan 55
1780 Wemmel (bij Brussel)

Telefoon: +32 2 461 11 87
Fax: +32 2 461 25 60

 

ContactSkills

ContactSkills (CS) is een onlineplatform met simulatiecalls waarop zowel kandidaat als assessor kunnen inloggen. In een gesimuleerde bedrijfsomgeving moet je kandidaat in een 'real life' simulatiegesprek zijn opdracht snel en succesvol afronden.
Deze rollenspelen kunnen ook perfect in een klasomgeving gebruikt worden. Een Antwerpse school gebruikt CS reeds voor leerlingen bij de module 'klantencontact'.
Op de stand kan je in de 'CS-applicatie kijken' en zelf beleven hoe deze werkt.

 

 

 

 

 

Website: http://www.contactskills.be

Dirk Van Put

Jan Baptist Tassynsstraat 74
2070 Zwijndrecht

Telefoon: 0474 91 70 95

 

crowdbeamer

‘crowdbeamer’ laat de lesgever toe om beelden onmiddellijk naar het publiek te verspreiden via een eigen, beveiligd wifi-netwerk. Met de crowbeamer app kunnen toehoorders dit met hun eigen device volgen, bewaren en notities toevoegen.  Universeel, mobiel inzetbaar, plug-en-play: indoor of outdoor, voor kleine of grote groepen, … 1 toestel en een gratis app. 

Uiterst geschikt voor seminaries, opleidingen en conferenties. Met crowdbeamer breek je door de 4 muren

Website: http://www.crowdbeamer.com

Nancy Cantens

Drie Eikenstraat 661
2650 Edegem

Telefoon: +32 475 60 60 62

 

Easy-M

Netwerkwoord: iPad

easy-m is de grootste Apple Solution Expert voor het onderwijs in België: je krijgt bij ons niet alleen de Apple kortingen voor studenten, leraren en schooldirecties, maar ook de juiste (aangepaste) service voor het onderwijs!

Apple biedt via de iPad een nieuw platform voor het leerproces van leerlingen en studenten. Daarnaast ontdekken ook leerkrachten en docenten een nieuwe manier van lesgeven. easy-m biedt dus een belangrijke educatieve meerwaarde aan uw onderwijsinstelling.

Website: http://easy-m.be/education

Sven De Mey

Engels Plein 16
3000 Leuven

Telefoon: 016/23 10 20

 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

Website: http://www.gdata.be

Dirk Cools

't Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden

Telefoon: +32 2 808 33 20

 

Gimme

gimme is de beste manier om ouders te bereiken.

gimme in cijfers:
- gimme heeft al 6 jaar ervaring op vlak van oudercommunicatie
- 600+ basisscholen
- 2500+ sportclubs en verenigingen
- 300.000+ ouders
- gimme stuurt elke maand ± 1,5 miljoen gerichte trigger mailtjes
- Al meer dan 1,5 miljoen foto's werden gedeeld

Bezoek onze stand voor meer uitleg.

Website: http://www.gimme.eu

Jo De Maeyer

Torenstraat 2
9120 Melsele

Telefoon: 0475/69 04 91

 

Grafisoft bvba

Grafisoft levert ICT diensten aan scholen en bibliotheken. 

Ruckus wifi, firewall, tablets, opbergboxen, digitale drukkerij, bezoekersteller, Office 365 integratie, zorgeloos ICT beheer.

GS Pass for schools!  en GS Pass for libraries! 

Een unieke totaaloplossing:

 • Eenvoudig beheer van computers & laptops
 • Energiebesparend met automatische in/uitschakelfuncties
 • Uw computerpark altjd up to date
 • Eigen login & mailbox voor leerlingen / leerkrachten / bezoekers
 • Digitale drukkerij
 • Office 365 integratie
 • Wifi integratie
 • ...

Neem een kijkje op onze website en ontdek alle mogelijkheden!

Website: http://www.grafisoft.info

An Van Dam

Duffelsesteenweg 12
2547 Lint

Telefoon: 03 460 10 66

 

KlasCement

KlasCement is het drukst bezochte Leermiddelennetwerk in Vlaanderen. Ruim 100 000 leden delen dagelijks gratis lesmateriaal.
De website bevat meer dan 46 000 leerobjecten.

Maar KlasCement is onder andere ook:

Classy.be, de gratis 500 megabyte webruimte exclusief voor leerkrachten;

Oefen.be, een platform met duizenden online oefeningen voor je leerlingen;

WAI-NOT, een aangepaste interactieve, educatieve, recreatieve en informatieve online omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Website: http://www.klascement.net

Arnoud Pieterse

Koning Albert II-laan 15 - A5
1210 Brussel

Telefoon: +32 (0) 2 553 91 32

 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

Website: http://lab9.be/education

Zeno Verschaeve

Dumolinlaan 5
8500 Kortrijk

Telefoon: 056 255 511

 

OPSORO

OPSORO is een Open Platform voor Sociale Robots. Ontwerp en/of bouw je eigen robot-vriendje met DIY bouwblokken. Gebruik leuke apps of programmeer zelf je eigen karaktertje op een zeer laagdrempelige manier, iedereen kan het ! Deel al je creaties op ons online platform en inspireer zo ook anderen. Wij zorgen voor een volledige ondersteuning via DIY workshops met OPSORO bouwdozen en online apps die de creativiteit en STEM principes op een zeer leuke en grappige manier in de klas brengen. Programmeren ka

Website: http://www.opsoro.be

Dries Bovijn

Marksesteenweg 58
8500 Kortrijk

Telefoon: 0477177490

 

PerfICTion

PerfICTion is een Belgisch platform van regionale ICT partners die haar expertise in professionele ICT oplossingen en diensten via de cluster “ Innovatieve scholen”  ter beschikking stelt aan het onderwijs.

Advies en ondersteuning op het vlak van wireless netwerken, virtualisatie, storage, back-up en disaster recovery, security, data en VoIP, camerabewaking,  managed services,  interactieve schoolborden/projectoren, tablets, werkstations, sharepoint enz.

Website: http://www.perfiction.be

Regine Bruneel

Wingepark 25
3110 Rotselaar

Telefoon: 016/200 944
Fax: 016/200 117

 

Rhombus

Sinds 1995 toonaangevende leverancier voor STEM- en ICT toepassingen : hardware, software, audiovisuele oplossingen, opleidingen en services voor het onderwijs. Hoofdverdeler voor:

 • Wetenschappelijke en grafische rekenmachines
 • Datalogging: aan de slag met sensoren tijdens experimenten fysica, chemie of biologie.
 • Digitale borden en tal van interactieve presentatie toepassingen
 • Laser/Led hybride projectoren van Casio
 • Chromebooks, Laptops & Tablets, G Suite licenties

Nodig ons uit voor een demonstratie in uw school, of maak een afspraak in ons trainingslokaal te Antwerpen.

Website: http://www.rhombus.be

Philip Vermeylen

Tweemontstraat 169
2100 Antwerpen

Telefoon: 0032 (0) 605 78 91
Fax: 0032 (0) 605 78 92

 

The Network Factory

Netwerkwoord: WiFi

TNF biedt IT-oplossingen voor de educatieve sector. De focus ligt op connectiviteit en veiligheid. Uw Wi-Fi project is bij TNF in goede handen met de nadruk op de JUISTE keuze.

Onder het label 'Durondo' biedt TNF de producten van Parotec aan, een breed gamma van koffers, karren en beschermhoezen voor tablets.

Website: http://www2.nwfactory.com

Paul Van der Cruyssen

B. T. Poodtstraat 2A
1740 Ternat

Telefoon: +32 2 310 66 44

 

Tripodmaker

Tripodmaker is de enige Belgische fabrikant van 3D printers die rechtstreeks uit hun doos werken. Onze toestellen onderscheiden zich door onze vereenvoudigde software en het verhoogd gebruiksgemak. Uitgebreide video documentatie is voor handen en binnen enkele minuten ben je aan de slag. Kom zeker langs op onze stand om de printers in actie te zien en jouw sample aan te vragen.

Website: http://www.tripodmaker.com

Pieter-Jan Vandendriessche

Heestertstraat 31
8553 Otegem

Telefoon: telefoon

 

VANERUM

VANERUM combineert interactieve componenten, audiovisuele communicatie-middelen én meubilair tot een geïntegreerde leeromgeving. Zo ervaart een kind de schoolplicht als een recht om te leren. Ook de leraar wint, want hij kan lesgeven aan gemotiveerde leerlingen in een esthetische en technisch goed uitgeruste omgeving.

staat voor interactiviteit, integratie en inspiratie.
Kortom: je voelt je goed in een i3 leeromgeving!


 

Website: http://www.vanerum.be

Peter Lycops

Kleine Schaluinweg 7
3290 Diest

Telefoon: +32 70 222 600
Fax: +32 70 222 601

 

VOF ictLESKISTEN

VOF ictLESKISTEN verzorgt workshops, gastlessen, advies en implementatietrajecten op het gebied van de inzet van ict in het onderwijs. Het zwaartepunt ligt op dit moment bij "Programmeren, Robotica en MakerEducation".

Vanuit de eigen webshop levert VOF ictLESKISTEN o.a. Bee-Bot, Blue-Bot, Pro-Bot, CBis Education, Dash&Dot, Engino, LEGO® Education, littleBits, MakeBlock, MaKey MaKey, Marbotic, OzoBot, Play Osmo, Primo, RaspberryPi, SamLabs, Sphero en Tiggly.

VOF ictLESKISTEN levert graag maatwerk.

Website: http://www.ictLESKISTEN.nl

Leendert-Jan van Splunter

Witte Rozenstraat 46A
2311XX LEIDEN - NEDERLAND

Telefoon: +31 (0)6 11 000 425