Middagpresentaties

's Middags worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één of twee middagpresentaties
door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

12:50 - 13:10
1. ICT-veiligheid op school realiseren met het eSafetyLabel

Gegeven door: Jan De Craemer

Lokaal: 06.003

Scholen hebben de opdracht om te werken aan veilig en verantwoord ICT-gebruik op school. Het eSafety Label wil scholen ondersteunen bij het realiseren van ICT-veiligheid op school.

Het belangrijkste instrument van het eSafety Label is een online vragenlijst waarmee een school in kaart brengt hoe ICT-veilig ze is. Beleidsplanning, ICT-infrastructuur en de educatieve aanpak van ICT-veiligheid worden daarbij geëvalueerd in het licht van eSafety.

Op basis van de resultaten ontvangt elke school een persoonlijk actieplan om zwakke punten te weg te werken en ICT-veiligheid te verhogen.

Tijdens deze presentatie leer je meer over het eSafety Label en hoe je eraan kan deelnemen.

TIP: Registreer je vooraf als school op www.esafetylabel.eu.

2. Intel Education - DooTAB, de tablet speciaal ontworpen voor het onderwijs, mét educatieve software (Signpost – AcademicShop.be)

Gegeven door: Pieter Braem

Lokaal: 06.002

De Intel Education - DooTAB is niet enkel een zeer degelijke tablet, maar ook een laptop met volwaardig toetsenbord.

Het Windows 8.1 Professional besturingssysteem, met de inbegrepen Intel Education software en de inbegrepen extra’s maakt dit dé tablet voor leerlingen.

Het toestel is niet enkel uniek door de specifieke onderwijssoftware (Lab Camera, Media Camera, Classroom Manager, Antivirus, ArtRage, SparkVue, …) maar ook door de verschillende sensoren en tools (Gyroscoop, E-kompas, Versnellingsmeter, Microscoop, Temperatuursensor,…) die inclusief & integraal bij het toestel komen.

In deze sessie presenteren wij de DooTAB en kan elke deelnemer de DooTAB even uittesten.

3. Oracle Academy (Oracle Academy)

Gegeven door: Dieter Deramoudt

Lokaal: -01.011

Deze korte presentatie geeft een overzicht van het Oracle Academy programma. OA lidmaatschap is gratis en geeft scholen, hogescholen, universteiten,... toegang tot alle Oracle software voor educatief gebruik, opleidingen voor Java en SQL en cursusmateriaal. Deze presentatie gaat ook dieper in op bepaalde tools zoals Greenfoot om Java aan te leren aan studenten en scholieren.

4. Een dag in het leven van de netwerkbeheerder (Lansweeper)

Gegeven door: Bram Kuppens

Lokaal: -01.010

Leerkrachten en studenten hebben steeds vaker een eigen laptop of connecteren met smartphone of tablet. Wie houdt nog het overzicht? Welke schoolcomputers worden nauwelijks nog gebruikt of zijn aan vervanging toe? Welke software werd er geïnstalleerd of is er iets ongepland aan de hardware configuratie gewijzigd? Ontdek hoe een software pakket zoals Lansweeper jouw netwerk mee in de gaten houdt en hoe het de kosten helpt te drukken.

5. sCool is Cool: Educatieve methode voor kinderen in het basisonderwijs (Lannoo)

Gegeven door: Karen Mouws

Lokaal: 06.001

sCool biedt kinderen een methode voor mediawijsheid, waar samen spelen, groeien en leren hand in hand gaan met de nieuwe leerplannen voor de digitale en mediawijze lagere school. 

De methode bestaat uit het sCool digitaal oefen- en leerplatform voor op school (en thuis), met daarnaast een open community voor leerkrachten en ouders, gratis lespakketten, nascholingen en educatief materiaal à volonté. 

Ben jij al klaar voor de nieuwe, mediawijze eindtermen?

Meer info ...


13:15-13:45
1. Office 365: Vraag het aan een expert

Gegeven door: Kurt Roosbeek

Lokaal: -01.010

De cloud is steeds in beweging. Om de twee weken krijgt je platform een update. Nieuwe functies worden continu toegevoegd en de integratie van de vier onderliggende platformen wordt steeds sterker waardoor de grenzen vervagen en nieuwe functies mogelijk worden.
 
Microsoft Office 365 begon als een eenvoudige mailserver (Live @ Edu) maar werd al snel één van de belangrijkste producten met een volledige integratie met de kantoortoepassingen MS Office.
Veel mensen hebben vragen over dit platform:
- Hoeveel kost het?
- Waar verdient Microsoft geld?
- Welke zijn de functies die het platform heeft?
- Is het mogelijk om …
- Hoe moet ik …
- Hoe zit het met OneDrive Next Generation?
 
Iedereen is welkom om aan te sluiten bij deze sessie, op voorhand een vraag te stellen via dit formulier of tijdens de sessie een vraag te stellen. Vragen gesteld via het formulier krijgen voorrang en kunnen beter beantwoord worden.

2. Meditatie

Lokaal: 02.005

Meditatie tijdens deze ICT-DAG?
... een moment van innerlijke rust.

Mindfullness en yoga zijn mainstream geworden en effenen verder het pad voor andere vormen van lichaamsbewuste methodes voor innerlijke rust.

Sociale en actieve meditaties zijn speciaal ontwikkeld om de westerse mens een manier aan te reiken om zelfs na één sessie resultaat te voelen.

Deze middagsessie is toegankelijk voor iedereen en je hoeft geen ervaring met mediteren te hebben.

Na deze middagsessie voel je je uitgerust en klaar om de namiddag in te gaan.

Belangrijk! Deze middagsessie begint stipt om 13:15. Dan gaan de deuren dicht en kan je er niet meer bij, zodat de medidatie niet gestoord wordt.


16:30-17:15
1. Receptie met bier en hapjes, een aangename babbel, ...

Gegeven door: ICT-praktijkdag 29ste editie

Lokaal: Onthaal

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Deze ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank, een biertje of een wijntje.

Je komt na jouw sessie sowieso opnieuw naar het onthaal voor je draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten. Je kan dus evengoed nog wat blijven. 

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.