Middagpresentaties

's Middags worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisseling, voorstelling nieuwe producten ... En we hebben opnieuw een Teachmeet!

Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

12:50-13:10
1. Educatief pakket over online reclamewijsheid (iMinds vzw - Mediawijs.be)

Gegeven door: Sarah Trippas

Lokaal: E1.11

De Katholieke Hogeschool Limburg en hogeschool PXL ontwikkelden in samenwerking met Mediawijs.be en de onderzoeksgroep MIOS van de UA een educatief pakket over online reclamewijsheid.

Leerkrachten kunnen met dit pakket aan de slag in de klas. Op een interactieve manier worden jongeren aangespoord om mee na te denken over online reclame. Er is een pakket ontwikkeld voor jongeren van de eerste graad van het secundair onderwijs en een voor jongeren van 13 tot 16 jaar in het geïntegreerd en buitengewoon secundair onderwijs.

Tijdens deze presentatie krijg je een algemene toelichting over het pakket en wordt een aantal opdrachten en oefeningen getoond.

2. Intel Education - DooTAB, de tablet speciaal ontworpen voor het onderwijs, mét educatieve software

Gegeven door: Intel / Signpost

Lokaal: E1.09 (Aula 4)

De Intel Education - DooTAB is niet enkel een zeer degelijke tablet, maar ook een laptop met volwaardig toetsenbord.

Het Windows 8.1 Professional besturingssysteem, met de inbegrepen Intel Education software en de inbegrepen extra’s maakt dit dé tablet voor leerlingen.

Het toestel is niet enkel uniek door de specifieke onderwijssoftware (Lab Camera, Media Camera, Classroom Manager, Antivirus, ArtRage, SparkVue, …) maar ook door de verschillende sensoren en tools (Gyroscoop, E-kompas, Versnellingsmeter, Microscoop, Temperatuursensor,…) die inclusief & integraal bij het toestel komen.

In deze sessie presenteren wij de DooTAB en kan elke deelnemer de DooTAB even uittesten.

3. Didakta - Prowise in de klas: het 360° concept (Didakta)

Gegeven door: Lien Sterck

Lokaal: ICT-beurs

Wil u uw klassen digitaal gaan uitrusten? Maar weet u niet goed op welke manier? Tijdens deze sessie gidsen we u door ons 360° concept en stellen u onze nieuwste 4K schermen voor. We demonstreren hoe u uw lessen tot leven kan brengen met de Presenter Software. Hierdoor wordt werken met een touchscreen kinderspel en kan u de educatieve gereedschappen in een handomdraai vertalen in een boeiende en effectieve les. Ook aan de interactie met de tablets wordt aandacht geschonken in de sessie.

4. Gratis office licenties voor uw leerlingen, leerkrachten, medewerkers en directies (Studentcenter - Robca BVBA)

Gegeven door: Robca/Microsoft

Lokaal: E1.08 (Aula 3)

Kom in deze korte sessie te weten op welke manier je gratis Office 365 licenties inclusief Office Pro Plus kan bemachtigen voor jouw leerlingen, leerkrachten, directies en medewerkers. 

Robca/Studentcenter heeft hiervoor een platform ontwikkeld office365vooronderwijs waarbij alles geautomatiseerd kan verlopen zonder werk voor de onderwijsinstelling. 

Het leuke hiervan is dat er geen enkele kost aan verbonden is voor de onderwijsinstelling. 

Kom 's middags langs en overtuig jezelf! 


12:50-13:40
1. Teachmeet: Korte praktische ICT-tips & trucs

Gegeven door: Diverse leerkrachten

Lokaal: Echo Cafetaria

Een TeachMeet is een 'unconference', een informele bijeenkomst om ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen over het onderwijs en meer specifiek over het gebruik van technologie in het onderwijs. 

Iedereen die nieuwsgierig is naar ICT, onderwijs, innovatie en creativiteit is welkom op een TeachMeet en krijgt de kans om zijn of haar geweldig idee of interessante ervaring uit de onderwijspraktijk met anderen te delen.

We zoeken:

  • een achttal deelnemers die met plezier een ICT-tip delen. Dat kan heel eenvoudig een app of website, project of idee zijn. Zolang je geen commercieel verhaal brengt, maar vooral vertelt uit eigen klaservaring, ben je welkom! Je hoeft geen presentatie voor te bereiden. Je spreekt maximaal maar 2 OF 5 minuten. Het volstaat te vertellen uit de losse pols, eventueel met een website op de achtergrond. Er is wifi en een projector. 
  • een presentator voor de Teachmeet. Overtuig ons!
  • een assistent die twee knopjes op een computer kan bedienen.

Heb je een schitterende website gevonden die bruikbaar is in de klas? Heb je een project  voor het onderwijs? Heb je een leuk praktijkvoorbeeld over hoe jij omgaat met ICT in je klas?  Toon ze op de TeachMeet!  

Schrijf je in als spreker, presentator of assistent:

  • Stuur een mail.
  • Vermeld duidelijk:
    • je voornaam & naam;
    • of je spreker, presentator of assistent wil zijn;
    • je onderwerp: titel en korte omschrijving;
    • of je kiest voor een presentatie van 2 of van 5 minuten;
    • als je presentator wil zijn: schrijf een kleine motivering neer. Overtuig ons!

Bekijk de opname van de tweede Teachmeet. Laat je inspireren door alle presentaties.

Iedereen die aanwezig is op de ICT-praktijkdag is welkom, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Tijdig in de TeachMeet-zone zijn is dus een goed idee. 

Dit hebben we intussen al:

Presentator: Luc De Ridder

Micro-presentaties (5 minuten)

  • Griet Mertens - Studio.code.org
  • Lisa Marechal - Edmodo
  • Bram Faems - Sway
  • Jeroen Mebis - Hoe je leerlingen en leerkrachten gemotiveerd en enthousiast krijgen/houden?

Nano-presentaties (2 minuten)

  • Vincent Verstraeten - Dynamische schoolsite met Drupal vanuit de klasvloer

Wil je enkel komen luisteren? 

Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan om te komen luisteren en weten wij hoe ruim we het lokaal moeten voorzien. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag. 


13:20-13:40
1. Op zoek naar een transparante en eenvoudige orderadministratie (Orderflow)

Gegeven door: Thomas Cleenewerck

Lokaal: E1.11

Ben je ook volop bezig met het professionaliseren van de volledige goederenstroom inzake aankoopbeheer, voorraad, inventaris, budgetcontrole, veiligheid en preventie?

Wij tonen hoe je een transparante en efficiënte werking kunt uitbouwen zodat je met dezelfde middelen meer kan doen, zodat je meer tijd kan vrijmaken voor de pedagogische kerntaken en zodat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.

Meer dan 40 scholen (ASO, TSO en basisonderwijs) kozen reeds voor Orderflow.

2. sCool is Cool! (Lannoo)

Gegeven door: Katja Schipperheijn

Lokaal: E1.08 (Aula 3)

Een veilig internet voor de lagere school en spelend leren over de gevaren van het net. 

Leer kinderen facebooken, chatten, bloggen of boekbesprekingen opladen in de boekenwiki. 

Zin om nog verder te gaan in sCool? Gebruik  je digitale boekentas, bekijk filmpjes, speel Coole en leerrijke spelletjes en wordt een echte professor Cool.

Daarnaast zal worden getoond hoe sCool te installeren als DE hub voor alle aangeboden leerplatformen via "Leren On Line" (LOL).

Bezoek sCool.

 

 

3. ClassFlow software & Hippo touchscreens (Activboard / Activpanel touchscreens PRODIASON)

Gegeven door: Ine De Vreese & Ilja de Reus

Lokaal: E1.09 (Aula 4)

Met de ClassFlow software verbind je jouw digibord met andere digiborden, tablets, smartphones, laptops en andere devices met internetverbinding.

Een les maken, aanpassen of geven? Meld aan met je account en je kan meteen aan de slag. Digitaal vragen stellen en direct feedback van jouw leerlingen tonen, zodat het gelijk besproken kan worden, alles is mogelijk!

ClassFlow is uniek met deze tweerichting interactie tussen leerling en docent. Zelfs vanuit iedere hoek in je lokaal stuur je de les aan met tablet of smartphone.


16:30-17:30
1. Receptie met bier en hapjes, een aangename babbel, ...

Gegeven door: ICT-praktijkdag 26ste editie

Lokaal: Echo Cafetaria

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Elke ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank, een biertje of een wijntje.

Je komt na jouw sessie sowieso naar de inkom van gebouw Echo voor de draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten, je kan dus evengoed nog wat blijven. 

Tijdens de receptie zal je ook enkele 3D-printers aan het werk kunnen zien.

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.