82. Didactisch werken met het SMART Board

Hoe maak ik mijn lessen zo interactief mogelijk?

Inhoud

Inleiding

In je klaslokaal neemt het SMART Board een centrale plaats in. De integratie van dit medium in het klasgebeuren verloopt niet altijd even vlot.  ,,Hoe moet ik nu lesgeven met het SMART Board?''  is een veelgestelde vraag. Tijdens deze sessie zal je de meerwaarde ontdekken en stap voor stap lesdelen uitwerken.

Inhoud

Na een korte kennismaking met het SMART Board, overlopen we de verschillende functies van het SMART Board. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de software Notebook 11. Via praktische vaardigheden ontdekken wij de mogelijkheden van de software. Stapgewijs werken we enkele lesdelen uit waarbij interactiviteit en leergierigheid centraal staan.  Je zal tijdens deze sessie verschillende tips en tricks leren die onmiddelijk toepasbaar zijn in je lessen.

Ontwerp je interactieve oefeningen met de activiteitenbouwer, combineer je bordboek met Notebook 11 of personaliseer jouw SMART Board voor een gebruiksvriendelijk hulpmiddel. Het zijn maar enkele topics die we tijdens deze workshop uitvoerig bespreken.

Ten slotte nemen we een kijkje in de wondere wereld van Bring Your Own Device to the classroom. Combinatie van tablets en smartphones met het SMART Board is geen illusie meer. Hoe werkt dit? Via praktische opdrachten ontdek je de meerwaarde.

Resultaat

Na deze interactieve sessie zal je weten hoe het SMART Board een meerwaarde kan betekenen voor het onderwijs. Je zal weten hoe het digitaal schoolbord werkt en hoe je aan bijkomende info kan geraken. Bovendien leer je de basisvaardigheden voor het gebruik van de SMART Board-software. We ontwerpen eenvoudige interactieve lesdelen, onmiddelijk integreerbaar in je lessen. 

Na deze sessie kan je probleemloos zelf aan de slag.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik en internet

 

Meegenomen kennis

Reeds ervaring met Notebook (software SMART Board) is een pluspunt.

Lesmateriaal

Syllabus

Websites, instructievideo's en bruikbaar lesmateriaal

Sites

SMART Exemplary Educator

SMART Exchange

SMART op school

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Pedagogisch begeleider
  • Zorgco√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Hardware
  • Digiborden
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: G111
Er zijn 25 plaatsen waarvan er 22 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Als je bij inschrijving aanduidt dat je je eigen laptop zal meebrengen naar de workshop, gaan we ervan uit dat je op voorhand de software SMART Notebook 11 hebt geïnstalleerd en dat die correct werkt. We doen dit dus niet in de les.

Lesgever

Gert Lemmens
Lees meer over de expertise van Gert.


Korte titel : SMART Board

Deze pagina werd al 2516 keer bekeken