23. Google Apps voor beginners

Geef communicatie en samenwerking een boost!

Inhoud

Inleiding

Google Apps for Education biedt een gratis (en reclamevrije) set aanpasbare tools waarmee directies, leerkrachten en studenten effectiever kunnen samenwerken en communiceren. 

Google Apps bevat uitgebreide communicatiemogelijkheden en didactische troeven voor uw school met gehoste e-mail, gedeelde agenda's en geïntegreerde videochat.
Met Google Documenten en Google Sites kunnen studenten en leerkrachten documenten online delen, op elk moment en op elke locatie! Je kan bevragingen (formulieren) maken naar ouders, leerlingen, personeel en anderen.

Inhoud

Na een bondige presentatie die je wegwijs maakt in de mogelijkheden die Google Apps (for education) je biedt gaan we zelf aan de slag met een Google Apps-account. 

Je leert werken met de verschillende programma's binnen het pakket en maakt kennis met enkele zeer concrete praktische voorbeelden uit het onderwijs, die binnnen Google Apps gemaakt werden. (Bevragingen zorg naar welbevinden en betrokkenheid, evaluatie werking scholengemeenschap, een online schoolwerkplan gebaseerd op het CIPO-model, schoolwebsite, melding computerprobleem, uitwisselingsplatform,....) 

Deze workshop is gericht aan leerkrachten, ICT-coördinatoren en aan iedereen die kennis wenst te maken met het veelzijdige pakket Google Apps (for education).

Alle onderdelen worden voldoende belicht: Gmail, To-do-lijst, Google Agenda, Google Document, Google Sites, GoogleTalk, gebruik in de klaspraktijk...

We bespreken uitvoerig de procedure waarmee je moet aantonen dat je een officiële school bent.

Resultaat

Na deze sessie zal je een duidelijk beeld hebben van wat de meerwaarde is van Google Apps. Je zal overtuigd én verbaasd zijn van de mogelijkheden van Google Apps. Je kent alle voor-en nadelen van Google Apps. Je hebt kennis gemaakt met enkele zeer concrete voorbeelden uit de schoolpraktijk.

Je kan nu aan de slag met Google Apps en de functionaliteiten van deze omgeving gebruiken in je klas/school. Zo kan je zorgen dat de communicatie en de samenwerking tussen alle leden van een klas/school beter en efficiënter wordt. 

Je krijgt de tips en links om Google Apps for Education aan te vragen en te implementeren in je school.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Dit is een sessie voor wie nog niet weet wat de mogelijkheden van Google Apps zijn en dus ook nog geen Google Apps for Education heeft geïnstalleerd.

Wie wel al een omgeving bij Google Apps for Education heeft, kiest best een andere workshop uit het brede aanbod. 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

website met links

Sites

Google Apps presentatie

Google Apps

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Multifunctioneel
  • Web2.0
  • Cloud computing

Tijdstip

Voormiddag (10u00-12u30)
Lokaal: P306B
Er zijn 25 plaatsen waarvan er 21 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Het besturingssysteem mag Windows, Mac of Linux zijn. 

Chrome op voorhand installeren kan handig zijn.

Lesgever

Ex Spreker
Lees meer over de expertise van Ex.


Korte titel : Google Apps Beginner

Deze pagina werd al 2108 keer bekeken