111. Efficiënter werken met Microsoft Outlook: Getting things done

Een verfrissende kijk op het gebruik van Microsoft Outlook

Inhoud

Inleiding

'Getting Things Done' van de auteur David Allen is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress. Ik laat in mijn presentatie zien hoe ik volgens de GTD-methode privéleven en werk met Microsoft Outlook 2013 zo heb georganiseerd, dat in één oogopslag duidelijk is wat ik waar en wanneer kan doen. Ik presenteer een verfrissende kijk op het gebruik van Microsoft Outlook 2013 waardoor het je in staat stelt om efficiënter en productiever te zijn.

Inhoud

Allereerst vertel ik je wat de GTD-methode precies inhoudt. Je krijgt handige tips en ideeën die zorgen voor een goed en compleet overzicht, je kunt eenvoudig de juiste prioriteiten stellen en je bereikt meer met minder inspanning.
In het tweede deel laat ik je zien hoe je Microsoft Outlook 2013 kunt inrichten volgens de principes van de GTD-methode. Je ziet hoe je volgens een bepaalde opzet mappen aanmaakt en je leert hoe je diverse weergave-instellingen kunt toepassen. Ook laat ik je een aantal handige sneltoetscombinaties zien.

Resultaat

Na deze sessie zal je Microsoft Outlook gebruiken als hét instrument om je werk en privéleven te regelen. Je vergeet niets meer en je hebt overzicht op de dingen die je moet doen. Je plant en werkt effectiever en je kan je beter focussen en concentreren op belangrijke zaken of prioriteiten.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basiskennis van Microsoft Outlook 2007, Microsoft Outlook 2010 of Microsoft Outlook 2013 is vereist.

De presentatie is geen basiscursus over Microsoft Outlook, maar gaat meer in op diverse handige instellingen en tips en trucs.
 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Mijn Skydrive

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Administratief
  • Microsoft

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: E221
Er zijn 70 plaatsen waarvan er 13 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Mee te brengen

Als je zelf je laptop meebrengt voor deze presentatie, zorg er dan voor dat Microsoft Outlook is geïnstalleerd: liefst versie 2013, mag ook 2007, 2010 of 2011 (Mac) zijn, als je die versies goed kent. Je kan dan meekijken en de hints en tips zelf op je laptop uitproberen. De voorbeelden worden gegeven in Outlook 2013.

Vanuit de organisatie wordt voor deze sessie geen laptop voorzien.

Lesgever

Jeroen Smits
Lees meer over de expertise van Jeroen.


Korte titel : Efficiënter Outlook

Deze pagina werd al 1959 keer bekeken