90. Maak zelf je digitale bord!

Maak met behulp van een Wiimote een digibord

Inhoud

Inleiding

Iedere lesgever droomt van een digitaal bord in de klas? De tendens van het krijtbord naar een digitaal bord is alleszins onomkeerbaar. De kostprijs van zo'n bord is echter nog vaak te hoog voor vele scholen. In deze sessie leren we hoe je zelf aan de slag kan om zo'n bord te maken aan de hand van een afstandsbediening van een wii.

Inhoud

In een algemene uiteenzetting zetten we eerst kort op een rijtje wat een digitaal bord op zich inhoudt en hoe het te gebruiken. Nadien doorgronden we de opbouw van een zelfgemaakt bord. Zo komen we tot het opstarten en gebruiken van een zelfgemaakt digitaal bord. Wie zelf een laptop meebrengt, kan direct de software installeren en het geheel uittesten.

Resultaat

Na deze sessie zal je de informatie hebben om je computer te gebruiken als een digitaal bord. Je moet hiervoor ook wel een beamer hebben. We tonen je ook hoe je een digitale pen maakt om het bord te bedienen. De basissoftware om dit alles aan te sturen is gratis op het internet te vinden. Opvolging gebeurt via www.wiibord.be waar je toegang hebt tot het forum.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Meegenomen kennis


 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Sites

Onderwijsvernieuwing

Maak zelf je digibord

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Hardware
  • Digiborden

Tijdstip

Namiddag (14u10-16u40)
Lokaal: G110
Er zijn 24 plaatsen waarvan er 23 bezet zijn.

Vorm

Workshop
Voorzieningen
Lokaal met één pc per deelnemer

Mee te brengen

Als je zelf actief aan de slag wil, dan kan je je eigen laptop meebrengen. Heb je een Wiimote en een bluetooth-dongle? Breng deze dan ook mee! Wij voorzien alvast een vijftal Wiimotes en bluetooth-dongles die je kan gebruiken, als je deze materialen thuis niet hebt liggen. Breng je zelf je laptop mee? Installeer dan thuis de laatste windows-updates (zeker SP2 voor mensen die onder WinXP werken) en installeer .NET framework (=http://www.microsoft.com/net/)

Lesgever

Geert Callebaut
Lees meer over de expertise van Geert.


Korte titel : Digibord met Wiimote

Deze pagina werd al 2078 keer bekeken