60. Click@dieKeure en streef ICTdoelen na!

Deze sessie is geannuleerd.

Ga jij mee op digitale ontdekkingsreis door ons ICT gamma?

Inhoud

Inleiding

Assistent-uitgever Annelies Deguffroy en ICT project manager Vicky Vermeulen van de educatieve uitgeverij die Keure nemen je mee op een boeiende reis door het ICT gamma voor het basisonderwijs. In onze rugzak zitten het didactische model van De Corte en de ICT eindtermen, waaraan we al onze ICT producten zullen linken.

Inhoud

We doorlopen ons online leerkrachtenprogramma 2thePoint, waarmee het schoolteam (leraren, directies en zorgteam) beter op elkaar ingespeeld kan raken door online agenda's te plannen, leerlingendossiers en evaluaties te volgen/rapporteren en te zorgen waar nodig.

We tonen uitgebreid onze nieuwe interactieve bordboeken, die je achteraf zelf in de klas kan uitproberen met een demo. Samen met de bijbehorende videopresentatie kan je deze doorgeven aan je collega's.

We demonstreren dat je aan de hand van onze leraarskamer (een afgeschermde digitale omgeving voor leerkrachten met doelenmatrix en extra digitaal materiaal) en onze publieke oefenwebsite Mundoleerling voor wereldoriëntatie (met actua, ICT-handleidingen, oefentoetsen en webquests) heel wat ICT-eindtermen kunt nastreven op school.

Last but not least laten we je uitgebreid proeven van Monkey Tales, een reeks van 5 educatieve games voor thuis waarmee spelenderwijs alle leerstof rekenen uit de klas wordt herhaald. Het gameplezier kan na de sessie verdergezet worden, want elke aanwezige deelnemer krijgt 1 gratis game mee naar huis.

Resultaat

Na deze sessie zal je begrijpen hoe wij met onze materialen en visie de meerwaarde van ICT in het onderwijs voor leerlingen, leerkrachten en beleidsmakers mee integreren en ondersteunen. De rode draad in ons verhaal (het didactische model) zorgt ervoor dat alles wat we tonen gelinkt is aan je dagelijkse schoolpraktijk.

Wie deze sessie heeft gevolgd zal merken dat de implementatie van de ICT-eindtermen in de klas niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Samen een ICT-beleid op school uitbouwen, krijgt hierdoor concreet vorm.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis


 

Meegenomen kennis

 • Kennis van de ICT eindtermen
 • Kennis van het didactisch model van De Corte

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Elke deelnemer krijgt een goodiebag met daarin: - 1 gratis game uit de reeks Monkey Tales om mee te nemen naar huis. - 1 USB-stick met daarop o.a. een demo van onze boek-e's, de handleiding en een videopresentatie om te delen met collega's. - 1 DVD met een volledige videopresentatie van het online leerkrachtenprogramma 2thePoint. - enkele folders en goodies

Sites

die Keure

Monkey Tales - educatieve games

De leraarskamer

Mundo oefensite voor leerlingen (wereldoriënatie)

Boek-e - onze digitale bordboeken

2thePoint - leerkrachtenprogramma om te plannen-volgen-zorgen

Interessant voor

 • Iedereen
Uit:
 • Kleuteronderwijs/Primair onderwijs groep 1-2
 • Lager/Primair onderwijs groep 3-8: directie, ICT-coördinatoren, zorg, leerkrachten, beleid
 • Buitengewoon lager/Speciaal primair onderwijs: directie, ICT-coördinatoren, zorg, leerkrachten, beleid
 • Hoger onderwijs: studenten & docenten

Thema's

 • Partners ICTdag
 • ICT in je klas of vak
 • Lager onderwijs
 • (Serious) gaming
 • ICT-beleid

Tijdstip

Namiddag (14u10-16u40)

Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen
Klaslokaal

Lesgever

Annelies Deguffroy
Lees meer over de expertise van Annelies.

Vicky Vermeulen
Lees meer over de expertise van Vicky.


Korte titel : Click@dieKeure

Deze pagina werd al 2652 keer bekeken