18. Les geven met digibord in de praktijk

Inhoud

Inleiding

Lesgeven met een digbord is de toekomst. Maar hoe zit dit nu praktisch. Wat is het het nut van een digibord in de klas? Welke nuttige toepassingen zijn er? Wat kan er wel en wat kan er niet met een digibord. Een overzicht van allerhande praktische toepassingen aan de hand van een Panaboard.

Inhoud

In deze sessie worden alle mogelijkheden van het lesgeven met een digiboard overlopen. Zo kom je te weten wat er allemaal mogelijk is en hoe bestaande lessen ingepast kunnen worden hierin. Deze sessie wordt gegeven aan de hand van een Panasonic Panaboard, omdat dit een van de meest uitgebreide digiborden is op de markt. Alle facetten worden overlopen, zoals het schrijven op het digibord (met meerdere studenten tegelijk), het in beeld brengen van objecten en documenten, het gebruiken van een extern pad, het maken van testen via het digibord, gebruik van de stemmogelijkheden…

Resultaat

Na deze sessie zal het mogelijk zijn het nut van een digibord in jouw klaslokaal in te schatten. Je zult weten wat je er wel mee kan en wat je er niet mee kan.

Voorkennis

Lesmateriaal

Syllabus

Interessant voor

Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Digiborden

Tijdstip

Voormiddag (9u40-12u10)
Lokaal: E006
Er zijn 50 plaatsen waarvan er 40 bezet zijn.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen

Lesgever

Pieter Barremaecker
Lees meer over de expertise van Pieter.

Thomas Vertommen
Lees meer over de expertise van Thomas.


Korte titel : Panaboard praktisch

Deze pagina werd al 2309 keer bekeken