15. Game-based learning

Games ontwikkeld binnen GameHUB

Inhoud

Inleiding

Op 1 september 2010 deed Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet een oproep voor "zinvolle leerstof". Hierin pleitte hij voor meer games in de klas om de jongeren op deze manier te kunnen prikkelen met nieuwe methodes.  Buiten de klassieke entertainment games bestaan er ook serious games. Dit zijn games die zich niet enkel op entertainment richten maar ook op het verwerven van kennis, vaardigheden en inzicht.

Inhoud

Binnen GameHUB, een samenwerkingsverband tussen de PHL, KHLim, UHasselt en Groep T, worden momenteel drie pilootgames ontwikkeld. Deze games worden voorgesteld tijdens de sessie.

Een eerste pilootgame (Het Firmament) gaat over de geschiedenis van het poppentheater. In dit game leer je over de geschiedenis van poppentheater, eigenschappen van materialen en hoe je een marionet bedient.

In een tweede game (Unizo) kan je je ondernemingsvaardigheden verbeteren. Je runt je eigen ijssalon en elke beslissing die je neemt heeft een invloed op het verloop van het spel. Slaag je als ondernemer of ga je failliet?

Een derde spel handelt over de expeditie van het schip ‘New Belgica’. Aan de hand van een interactief dagboek duik je onder in de avonturen van de beroemde poolreiziger Adrien De Gerlache.

Resultaat

Na deze sessie zal je meer inzicht hebben in de mogelijkheden van serious games in het onderwijs.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Syllabus

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • (Serious) gaming

Tijdstip

Voormiddag (9u40-12u10)
Lokaal: D110
Er zijn 22 plaatsen waarvan er 18 bezet zijn.

Vorm

Workshop
Voorzieningen
Lokaal met één pc per twee deelnemers

Lesgever

Evelyn Cloosen
Lees meer over de expertise van Evelyn.


Korte titel : Game-based learning

Deze pagina werd al 2034 keer bekeken