12. Online samenwerken met GoogleApps

Geef communicatie en samenwerking een boost!

Inhoud

Inleiding

Google Apps for Education biedt een gratis (en reclamevrije) set aanpasbare tools waarmee directies, leerkrachten en studenten effectiever kunnen samenwerken en communiceren. 

Google Apps bevat uitgebreide communicatiemogelijkheden voor uw school met gehoste e-mail, gedeelde agenda's en geïntegreerde videochat.
Met Google Documenten en Google Sites kunnen studenten en leerkrachten documenten online delen, op elk moment en op elke locatie!

De presentatie zal gegeven worden door een (ex) ICT-coördinator die Google Apps al enkele jaren in de praktijk gebruikt. Er zal dus ook aandacht besteed worden aan de nadelen van Google Apps. Tevens zal je in deze presentatie nuttige en bruikbare tips krijgen.

Inhoud

Deze presentatie maakt je wegwijs in de mogelijkheden die Google Apps (for education) je biedt. Deze presentatie is gericht aan leerkrachten, ICT-coördinatoren en aan iedereen die aan de slag wenst te gaan met Google Apps (for education) of nog meer wilt doen met Google Apps (Mail, Calendar, Talk, Video, Docs, Sites, Groups).

De nadruk ligt voornamelijk op Google Docs en Google Agenda. Maar alle andere onderdelen worden ook voldoende toegelicht. 

Er is ook een luik dat speciaal gericht is op het beheer van Google Apps en op de mogelijkheid op Google Apps te integreren in/met SmartSchool.

Resultaat

Na deze sessie zal je een duidelijk beeld hebben van wat de meerwaarde is van Google Apps. Je zal overtuigd én verbaasd zijn van de mogelijkheden van Google Apps. Je kent alle voor-en nadelen van Google Apps.

Je kan nu aan de slag met (een onderdeel van) Google Apps en de functionaliteiten van deze omgeving gebruiken in je klas/school. Zodat de communicatie en de samenwerking tussen alle leden van een klas/school beter en efficiënter wordt.
 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Syllabus

de nodige links met bruikbare informatie

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • ICT in je klas of vak
  • Web 2.0
  • Cloud computing
  • ICT-beleid

Tijdstip

Voormiddag (9u40-12u10)
Lokaal: Auditorium 1
Er zijn 105 plaatsen waarvan er 100 bezet zijn.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen
Klaslokaal

Lesgever

Peter Brimioul
Lees meer over de expertise van Peter.


Korte titel : GoogleApps

Deze pagina werd al 2501 keer bekeken