4102. Digitalisering en hybride leren in een leerhub als De MET (SO)

Deze sessie is geannuleerd.

De computer als werkinstrument voor hybride leren

Inhoud

Inleiding

In De MET Leuven zijn er amper handboeken of werkboeken en is de computer hét werkinstrument voor leerlingen en leercoaches. In deze sessie kom je meer te weten over hoe ze dat aanpakken en wat dat betekent voor alle belanghebbenden. 

Inhoud

De MET Leuven werkt in principe al vanaf het prille begin aan hybride leren. Alle leerlingen hebben er immers een laptop of chromebook en zijn het vanaf het begin van hun schoolloopbaan bij De MET gewoon om op die manier te werken. De laptop of chromebook is immers het belangrijkste leermiddel voor elke leerling. Ze gebruiken het als planningstool, als instrument om dingen op te zoeken, het is hun handboek én hun werkboek, het is de tool waarmee ze zichzelf evalueren, presentaties maken, hun werk voorbereiden, communiceren… Leerlingen werken dus al meteen met allerhande digitale tools.

Griet Mertens is mede-oprichter en leercoach in De MET Leuven. Zij vertelt over wat digitalisering in deze secundaire school zoal inhoudt voor de dagelijkse werking, hoe de leerlingen en leercoaches de coronapandemie hebben doorstaan en wat dit betekent voor de organisatiestructuur. 

Griet brengt ook Mariet Vrancken mee, die zelf ook meebouwde aan de visie en de concrete uitwerking van deze innovatieve leerhub. Samen brengen zij het boeiende verhaal van hoe onderwijs ook anders kan, zeker in tijden van verregaande digitalisering.

 

Resultaat

Na deze sessie zal je een goed zicht hebben op hoe digitalisering kan helpen om je onderwijs anders en slim te organiseren. 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

De MET Leuven

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

  • Secundair onderwijs
  • ICT-beleid

Tijdstip

Dag 4 Tijdslot 1 (16.02 9:30 - 11:00)
Kostprijs: € 33
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Live presentatie of demo

Lesgever

Griet Mertens
Lees meer over de expertise van Griet.

Mariet Vrancken
Lees meer over de expertise van Mariet.


Korte titel : De MET #AF #DI #PI #SO

Deze pagina werd al 345 keer bekeken