3106. ICT-tools in elke les

Motivatie, betrokkenheid en leerrendement verzekerd

Inhoud

Inleiding

Als je ICT wilt inzetten in jouw les en nog inspiratie of concrete voorbeelden zoekt, dan is deze nascholing helemaal iets voor jou! Je gaat aan de slag met verschillende ICT-toepassingen die je meteen in jouw klas kan inzetten. Dit levert gegarandeerd doelgerichte lessen op, die zowel door jou als de leerlingen gesmaakt worden. Niet onbelangrijk: het betekent zelfs tijdswinst.

Inhoud

Je maakt kennis met en ervaart de mogelijkheden van QR-codes en interactieve toepassingen zoals Kahoot!, Quizizz, LessonUP, Quizlet, Padlet, Seesaw (digitaal portfolio), Wheel of Names, online timers. Je kan deze toepassingen doelgericht inzetten tijdens elke lesfase en bijvoorbeeld de beginsituatie bepalen, voorkennis activeren, een klasgesprek op gang brengen, het leerproces van leerlingen ondersteunen, differentiatiemogelijkheden creëren en evalueren. Er is aandacht voor tools m.b.t. mediawijsheid want leerlingen veilig leren omgaan met media vormt een hele uitdaging.

Resultaat

Na deze sessie ben je in staat om eigen digitale toepassingen op maat van jouw lesdoelen en doelgroep te ontwerpen. Je krijgt concrete suggesties om de toepassingen optimaal in te zetten. De talrijke voorbeelden voor elk leerjaar bieden heel wat inspiratie. Het door jou ontwikkelde materiaal kan je daags nadien inzetten in jouw klas: zo ben je helemaal mee met de Digisprong.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Online lesmateriaal via Padlet.

Sites

CNO nascholingen

Project Mediahelden

Klascement

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
Uit:
  • Kleuteronderwijs/Primair onderwijs groep 1-2
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8

Thema's

  • ICT in je klas of vak
  • Lager onderwijs
  • Mediawijsheid
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 3 Tijdslot 1 (15.02 9:30 - 11:00)
Kostprijs: € 33
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 4 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Lesgever

Pascal Penta
Lees meer over de expertise van Pascal.


Korte titel : ICT-tools #TP #KL #LO

Deze pagina werd al 470 keer bekeken