1603. Aan de slag met Theaterspel Voor De Show

Deze sessie is geannuleerd.

Maak leerlingen warm voor de schoolvoorstelling in het cultuurhuis

Inhoud

Inleiding

Met het digitale theaterspel Voor De Show voor de drie graden van het lager onderwijs maken leerkrachten hun leerlingen warm voor de schoolvoorstelling(en) in het cultuurcentrum. Het spelplatform vind je op www.voordeshow.be.

Inhoud

Met Voor De Show bezorg je als leerkracht een prikkelmoment aan je leerlingen van 6 tot 12 jaar om hen te enthousiasmeren en voor te bereiden op de voorstelling die ze binnenkort gaan bijwonen. Het spel is kant-en-klaar.

Het is een online webapplicatie. In de klas start je het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst theaterspookje Theo de weg. Leerlingen leren over theatercodes en doen creatieve opdrachten waarbij ze quizzen, tekenen, schrijven en uitbeelden.

Dit theaterspel speel je samen met je leerlingen in de klas (klassikaal of in groepjes). Je kan vrij kiezen om hier 1 of meerdere lesuren aan te besteden. Het spel word je gratis aangeboden door jouw lokale cultuurhuis (in samenwerking met Cultuurconnect).

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen het aangenaam vinden om al een tipje van de sluier te krijgen. Ze kijken dan ook enthousiast(er) uit naar de voorstelling. Heel wat leerlingen gaan weinig of enkel via de school naar theater. Voor hen biedt Voor De Show een houvast en context. Niet enkel over de voorstelling zelf, maar ook over theatercodes in het algemeen. 

Resultaat

Met het digitale theaterspel Voor De Show voor de drie graden van het lager onderwijs maken leerkrachten hun leerlingen warm voor de schoolvoorstelling(en) in het cultuurcentrum.

Benieuwd of jouw lokaal cultuurhuis deze tool aanbiedt? Of samen jouw lokaal cultuurhuis enthousiasmeren om met deze tool aan de slag te gaan? Schrijf je dan snel in voor deze sessie waarin je naast basisinfo ook een korte speldemo krijgt.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Webtool Voor De Show

Voor De Show - achtergrondinfo voor leerkrachten

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8

Thema's

  • ICT in je klas of vak
  • Lager onderwijs
  • (Serious) gaming
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 1 ICTMARKT Tijdslot 6 (13.02 13:50 - 14:20)
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Live presentatie of demo

Lesgever

Leen De Winter
Lees meer over de expertise van Leen.


Korte titel : Theaterspel #LO

Deze pagina werd al 304 keer bekeken