Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
12:15 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties
16:15 17:45 ICT-beurs + receptie     NIEUW!!

NIEUW!! SINDS EDITIE 35
De ICT-beurs is nu ook open na de namiddagsessies.
De receptie vindt plaats in de ICT-beurs.

Je aanbod voorstellen
op de ICT-praktijkdag?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Plan ICT-beurs EDITIE 36

Klik op de afbeelding voor een grotere versie ...

Komt later online.

Standhouders

Hoofdsponsor

Fourcast for Education

Google for Education: G Suite, Chromebooks, Chromebox, Chromebase, Chrome tablet, Android Apps, Classroom, Expeditions....

Op onze Fourcast for Education stand laten we je kennis maken met de mogelijkheden van Chromebooks en G Suite for Education, kan je het VR-platform Google Expeditions zelf ervaren en de enorme meerwaarde van Google Classroom ontdekken bij het digitaliseren van lessen, oefeningen, taken, testen...

Wil je je school of onderwijsinstelling digitaliseren? Laat je begeleiden door de experts van Fourcast for Education: een team van gecertificeerde onderwijs-enthousiastelingen die bakken ervaring hebben met het gebruik van Google for Education op scholen van alle onderwijsniveaus. Onze missie is om leren te verbeteren met technologie die werkt!

We kunnen helpen om je school te transformeren in een echt digitale werk- en leeromgeving. Daarbij zorgen we voor de gepaste technologie voor leerkrachten, leerlingen en ander onderwijspersoneel. Maar het gaat niet alleen om technologie: volg training bij onze experts & ga meteen productief aan de slag met de nieuwe ma

 

Microsoft

Microsoft heeft heel wat te bieden voor het onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. 

Wil je meer informatie over de licensies die Microsoft aan scholen biedt; wil je de nieuwste Windows 10-computers ontdekken; wil je eenvoudig leren coderen en programmeren met Minecraft; wil je de nieuwste onderwijstools binnen Office 365 zoals Teams, OneNote ClassNotebook, Sway, .. Kom dan zeker langs op onze stand! 

We bieden je een kans om kennis te maken met nieuwe computers onder andere HP, Acer, Dell, Lenovo en Microsoft - speciaal gericht op het onderwijs. Kom meer te weten over ons gratis aanbod van Minecraft:Education Edition en Office 365! Tevens ondersteunt Microsoft jouw school met lokale trainingen, events en nog-zo-veel-meer! Microsoft staat voor jou(w school) klaar. 

 

Silver sponsor

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

 

 

UC Leuven-Limburg

Hogeschool UCLL biedt 16 graduaten, 18 professionele bachelors en 13 bachelor-na-bachelors aan op 9 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 14.500 studenten en 1.500 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt.
Moving Minds, mensen en ideeën in beweging brengen. Dat is de basisattitude van alle studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers aan hogeschool UCLL.

 

Exposanten

AXOZ

AXOZ is audiovisueel integrator voor onderwijsinstellingen.

 • Touchscreens
 • Projectoren
 • Digitale signalisatie
 • Onderhoud van en service op projectoren, interactieve borden, enz.

Verdeler van ondermeer Clevertouch touchscreens, Casio LED/laser-projectoren, Vivitek projectoren, Panasonic projectoren, Lumens en AVER camera's, Novotouch, Vestel, SMIT en Conen borden.

 

 

 

Cloudwise BE

Bij Cloudwise bieden we een software pakket aan gericht op het basisonderwijs of het secundair onderwijs. 

Het COOL portaal zorgt ervoor dat je de toestellen van de leerlingen in de klas perfect kunt beheren en controleren. Dit zorgt voor een vlotte en efficiënte digitale les.

Met COOL Check bieden we een ultra veilige digitale examenomgeving. 

 

Daarnaast brengen we bij Cloudwise ook heel wat opleidingen naar de scholen zoals "leren werken met Chromebooks", "Digitaal werken met leerlingen&q

 

Comcon

Computers en Projectoren
Dat is kort gezegd waarvoor u bij ons terecht kan, net zoals u hiervoor vroeger door Intercare geholpen werd. Wij werken met dezelfde producten, met dezelfde prijzen en met dezelfde service.


Wij antwoorden snel op uw offerte-aanvragen, wij hebben een zeer compleet aanbod, wij zorgen voor een snelle levering van bestellingen en wij geven technische support indien gewenst.

 

 

Didakta

DIDAKTA – INRICHTING VAN EDUCATIEVE RUIMTES EN GEBOUWEN

 • Partner Google for Education
 • Touchscreens - chrome tablets - chromebooks
 • Projectie en interactiviteit
 • Di-play table voor de kleuterklas
 • Digital signage
 • Wifi-installaties

Didakta 2023!  23 jaar ervaring en een complete missie:

Ontdek ook unieke interieuroplossingen voor multifunctionele studie-omgevingen op https://www.didakta.be/inspiratie/

We maken geen beloftes over ‘een vaste waarde’ , ‘meest innovatief expert’ of ‘perfecte service’, ‘de goedkoopste’, ….

We willen een trouwe partner zijn en onze jarenlange ervaring met de scholen delen:

 • begeleiden vanaf het intake-gesprek tot de follow-up, van het concept tot de opleiding!
 • inspelen op de behoeftes en een situatiestudie schetsen
 • mee zoeken naar een correcte oplossing, inhoudelijk, praktisch én financieel verantwoord

Bezoek onze STAND

 

Edu-Tech

 

FTRPRF

 

Gynzy

 

i-Learn

Digitaal leren op maat!

i-Learn reikt leerkrachten digitale tools en ondersteuning aan om eenvoudig leertrajecten op maat van elke leerling te creëren, en dit volledig gratis.

i-Learn is het resultaat van het gelijknamige onderzoeks- en implementatieproject over gepersonaliseerd leren in opdracht van de Vlaamse overheid. 

Elke leerling verdient onderwijs op maat. Als leerkracht is het niet altijd gemakkelijk om te differentiëren, maar gelukkig kan technologie een handje helpen. 

 

ICT-praktijkdag

Op de stand van de ICT-praktijkdag kan je terecht voor al je praktische vragen over workshops, presentaties, de ICT-beurs, de volgende keer, ...

Iemand van de organisatie zal steeds in de buurt te vinden zijn of vanop onze stand bereikt kunnen worden.

 

InterOffice BV

TOUCHSCREENS new generation van kleuterschool tot hoger onderwijs

Als vaste waarde in het Vlaams onderwijslandschap, neemt InterOffice u graag mee op weg om van uw klaslokaal op een eenvoudige en toegankelijke manier een interactieve omgeving te maken.

Een uitstekende SERVICE in elke fase van het proces is ons sleutelwoord! Met een persoonlijke aanpak van A tot Z gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor uw school.

 

 

KU Leuven eTeacher

Op onze stand kan je kennismaken met eTeacher: een platform met geïntegreerde cursus, oefeningen en automatische feedback ontworpen voor de nieuwe eindtermen 'Computationeel denken en handelen' van het secundair onderwijs (tweede en derde graad).

We hebben onze expertise aan KU Leuven gebundeld in een totaalpakket waarin oefeningen en theorie elkaar netjes afwisselen op een online programmeerplatform.

Onze voornaamste troeven zijn de volgende:

 • Conform de nieuwste Vlaamse eindtermen 'Computationeel denken en handelen';
 • Gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijke cu
 

nooby.tech

nooby.tech is op een missie om educatieve robotica en innovatieve STEM-projecten op alle Belgische scholen aan te bieden.  Wij zijn een partner van VEX Robotics, een wereldleider in educatieve robotica.  
Om u te helpen educatieve robotica succesvol te implementeren in uw klas bieden wij gratis proeven, training, ondersteuning van het curriculum en lesplannen aan.
Kom langs bij onze stand en ontdek educatieve robots en robotica kits voor kleuter-, basis-, secundair- en beroepsonderwijs.

 

  

Oracle Academy

Het Oracle Academy programma betreft een gratis programma voor het onderwijs, met een breed scala aan Oracle (software) producten. We helpen zo inmiddels al miljoenen studenten om hands-on kennis te vergaren in allerlei technologieën en zich zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Wij leveren hierbij zeer uitgebreid lesmateriaal, en dragen hiermee bij aan IT ontwikkeling van jongeren.

Bezoek onze stand voor meer informatie!

 

 

ParentCom

Door jarenlange ervaring binnen het onderwijs zijn wij uitgegroeid tot dé kennispartner op het gebied van online communicatie. Met de unieke en innovatieve software van ParentCom heeft iedere school zijn eigen app en/of website.

Verhoog de ouderbetrokkenheid met een eigen app voor jouw school! 

 • Vereenvoudig oudercommunicatie
 • Creëer betrokkenheid 
 • Direct informeren

Vergroot de online zichtbaarheid van jouw school met een website van ParentCom!

 • Bereik nieuwe ouders
 • Eenvoudig te beheren
 • Veilig en modern 

 

Prowise

Prowise "Laat onderwijs spreken"

Prowise maakt digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk. Als betrouwbare en innovatieve partner presenteren we met trots alle digitale leeroplossingen om leren en samenwerken eenvoudiger, effectiever en leuker te maken.

Interactie in het klaslokaal
Onze Prowise-producten openen een wereld aan unieke onderwijsmogelijkheden. 

Afgestemd op onderwijs
Een derde van onze collega’s is afkomstig uit het onderwijs. Hierdoor zijn onze producten, service en garantievoorwaarden volledig afgestemd op de behoeften van sch

 

 

&nb 

RATO Education BV

Bij ons kan je terecht voor allerlei leuke hands-on STEM-toepassingen voor kleuters tot studenten hoger onderwijs. We zijn Belgisch verdeler van LEGO Education, Makeblock Education, Arduino Education en partner voor micro:bit. Ben je opzoek naar een opleiding voor één van onze producten, neem dan zeker een kijkje op onze website of nodig één van onze trainers uit op jouw school voor een opleiding op maat.

 

 

 

 

 

Schoolmakers cv

Schoolmakers begeleidt leer- en veranderprocessen op scholen en biedt duidelijke antwoorden op concrete vragen en complexe vraagstukken met één doel: Samen scholen nòg sterker maken. 

Ons aanbod gaat breder dan digitaal onderwijs. De Digisprong is dan ook slechts onderdeel van de onderwijstransformaties die we zien als een mooie uitdaging én kans om bij te dragen aan een sterker onderwijs. Met onze digitaalkapitaalscan zetten we dan ook vol in op doordacht digitaliseren.

 

Seppo

 

SETT Gent

Ontdek de eerste sprekers voor SETT Gent, hét event rond onderwijstransformatie en -technologie. Noteer alvast 28 & 29 oktober in je agenda, en kom naar SETT in Flanders Expo voor 2 dagen vol lezingen, workshops (in samenwerking met de ICT-praktijkdag) en een grote beurs.

 

Signpost Group

Signpost begeleidt scholen, leerkrachten en leerlingen bij de digitalisering in het onderwijs. Naast connectiviteit, kwalitatieve hardware en up-to-date software bieden wij ook digitale leermethodes aan voor het secundair onderwijs. Tenslotte verdelen we ook AssessmentQ in het onderwijs.

We begeleiden scholen in het volledige traject: startend vanaf de connectiviteit tot en met de opleiding van leerkrachten en medewerkers via Signpost Academy.

 

Skool

 

Smart Education @ Schools

In Smart Education @ Schools-projecten pakken leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs, alsook uit instellingen voor volwasseneneducatie samen de uitdagingen van het Vlaamse onderwijs aan met slimme educatieve technologie.

Om hun ideeën te realiseren kunnen scholen samenwerken met kennisinstellingen, bedrijven en andere partners. Via een jaarlijkse open oproep kunnen consortia projecten indienen met een maximale subsidie van € 75.000 met een looptijd van maximaal 1 jaar.

 

Snappet

Snappet is de volledige, digitale lesmethode voor wiskunde, taal en spelling in het lager onderwijs. Met Snappet verwerken leerlingen de lesstof adaptief op hun eigen toestel. Dit betekent dat iedere leerling continu op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd. Met de Snappet heb je veel meer inzicht in de behoefte, groei en vaardigheid van je leerlingen. En dit allemaal zonder verbeterwerk, dus je houdt veel meer tijd over om je leerlingen de aandacht te geven die ze nodig hebben.

 

Telenet Business

Vandaag is non-stop breedband internettoegang onmisbaar voor leerkrachten die digitale didactische hulpmiddelen optimaal willen benutten in de klas. Daarom ontwikkelde Telenet Business samen met de Vlaamse Overheid Schoolnet+.

 

Schoolnet+ gaat verder dan het klassieke internet. Zo staat de + in Schoolnet+ voor vier extra modules die scholen naar keuze kunnen toevoegen aan hun internetverbinding. Het gaat om professionele beveiligingsopties, krachtige wifi en een back-uplijn voor een gegarandeerde continuïteit.  Bovendien kunnen scholen met meerdere locaties al hun locaties op een veilige en efficiënte manier met elkaar verbinden tot één geïntegreerd netwerk. Die modulariteit maakt dat elke school zijn ideale oplossing kan samenstellen, van de lokale basisschool tot de grote scholengroep. Ontdek meer op www.telenet.be/schoolnet.

 

The Network Factory

Netwerkwoord: WiFi

TNF biedt IT-oplossingen voor de educatieve sector. De focus ligt op connectiviteit en veiligheid. Uw Wi-Fi project is bij TNF in goede handen met de nadruk op de JUISTE keuze.

Onder het label 'Durondo' biedt TNF de producten van Parotec aan, een breed gamma van koffers, karren en beschermhoezen voor tablets.

 

The Rent Company

The Rent Company heeft voor de onderwijsinstellingen een speciaal Easy4u device abonnement ontwikkeld. Het is onze visie om iedereen toegang te bieden tot digitaal onderwijs, waarbij we de student, ouder en onderwijsinstelling totaal ontzorgen middels ons full service abonnement. We hebben meer dan 13 jaar ervaring en voorzien meer dan 320 schoollocaties van educatie notebooks, chromebooks en tablets met bijbehorende dienstverlening.