Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één of twee middagpresentaties
door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

12:45 - 13:05
1. Veilig de tablets en laptops van uw school bewaren en verplaatsen, terwijl ze opgeladen worden (Black Box Network Services)

Gegeven door: Erik Delcart

Lokaal: B Foyer (Onthaal)

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van tablets en laptops in scholen. Ze kunnen testscores verbeteren, interactie en creativiteit van studenten verhogen en op lange termijn kosten besparen. Maar om dit te realiseren, moeten de mobiele apparaten van uw school wel veilig bewaard, verplaatst en tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Zo zijn uw mobiele apparaten beveiligd en startklaar in een oogwenk. Kom tijdens deze ICT-praktijkdag te weten hoe Carts en Lockers inspelen op deze behoeften. 

2. crowdbeamer (crowdbeamer)

Gegeven door: Hans Romaen

Lokaal: B0.064

‘crowdbeamer’ laat de lesgever toe om beelden onmiddellijk naar het publiek te verspreiden via een eigen, beveiligd wifi-netwerk. Met de crowdbeamer app kunnen toehoorders dit met hun eigen device volgen, bewaren en notities toevoegen.  Universeel, mobiel inzetbaar, plug-en-play: indoor of outdoor, voor kleine of grote groepen, … 1 toestel en een gratis app. 

Uiterst geschikt voor seminaries, opleidingen en conferenties. Met crowdbeamer breek je door de 4 muren.

3. Hoe word je een E.T. (Extraordinary Teacher) met behulp van ICT en cognitieve wetenschap?

Gegeven door: Bart Buckinx

Lokaal: B0.076

Er is al veel geschreven over het gebruik van tablets in het onderwijs. Helpen ze? Wat is de connectie met trends zoals ‘blended learning’, ‘flipped classroom’. Hoe kunnen we de principes van cognitieve wetenschap toepassen in een dagdagelijkse klassituatie?

Bart Buckinx, van BookWidgets, zal een deel praktijkvoorbeelden geven hoe dit kan m.b.v. ICT tools zoals BookWidgets en de wetenschap hierachter proberen te doorgronden.


13:10 - 13:40
1. Apestaartjaren: Hoe gebruiken Vlaamse jongeren digitale media?

Gegeven door: Kristof D'hanens

Lokaal: B Foyer (Onthaal)

Hoeveel procent van de Vlaamse jongeren heeft een smartphone? Is Snapchat populairder dan Facebook? En is 'sexting' nu echt zo'n wijdverspreid fenomeen? Sinds 2008 doen Mediaraven en LINC met het onderzoek naar het mediabezit en -gebruik bij Vlaamse jongeren. In 2015 namen we een vragenlijst af bij 330 kinderen (9-12 jaar) en 3350 jongeren (12-18 jaar). Deze onderzoeken verliepen in samenwerking met iMinds-MICT-UGent. Op deze ICT-praktijkdag stelt Kristof D'hanens (Mediaraven) de opmerkelijkste cijfers en tendensen voor. Leer in een half uurtje je leerlingen beter kennen op vlak van hun mediabezit en -gebruik.

2. Stil zitten in de klas is zooo ouderwets! (VANERUM)

Gegeven door: Davy De Rijbel en Anneke Verbeeck

Lokaal: B0.064

Met die kennis en ervaring ging het iMO-LEARN team van i3-Technologies aan de slag.

Ons doel?
Een unieke actieve leeromgeving creëren waarin leerlingen op een nieuwe bewegingsvriendelijke manier intenser leren en hun creativiteit ontplooien.

Het resultaat?
Een ergonomische, duurzame en actieve leeromgeving waarin leerlingen flexibel en intenser leren. En wat meer is: we koppelen deze innovatieve nieuwe leeromgeving aan de i3LEARNHUB online software. Zo vorm je de analoge iMO-LEARN in een handomdraai om tot een systeem dat onmiddellijk feedback geeft. Erg handig bij meerkeuzevragen! Gesofisticeerd leren en bewegen is het resultaat.
 
Kom het mee beleven!


13:45 - 13:55
1. Prijsuitreiking 30ste ICT-praktijkdag

Gegeven door: Hans De Four

Lokaal: Plenair in ICT-beurs

Ter gelegenheid van de 30ste ICT-praktijkdag reiken we opnieuw prijzen en bedankingen uit. Zorg ervoor dat je aanwezig bent!

Meer info ...


16:30 - 17:15
1. Receptie met bier en hapjes, een aangename babbel, ...

Gegeven door: ICT-praktijkdag 29ste editie

Lokaal: Onthaal

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Deze ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank, een biertje of een wijntje.

Je komt na jouw sessie sowieso opnieuw naar het onthaal voor je draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten. Je kan dus evengoed nog wat blijven. 

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.