74. Chromebooks en draadloze netwerken

Deze sessie is geannuleerd.

Een praktijkvoorbeeld tot professionele mobiliteit

Inhoud

Inleiding

"Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee je sneller en gemakkelijker kunt werken. Ze zijn voorzien van Chrome OS, een besturingssysteem dat standaard uitgerust is met meerdere beveiligingslagen, cloudopslag en de populairste Google-producten..." aldus Google.

Inhoud

Chromebooks zijn snel, efficiënt, dun, licht, energiezuinig en virusvrij. Ontwikkeld voor de cloud, maar toch weer vergelijkbaar met een tablet. Een speciaal ontwikkeld toetsenbord is een absolute meerwaarde. Ze vereisen een minimale configuratie en zijn te beheren in groep. Ze draaien op een besturingssysteem en de webbrowser van Chrome.

Ondanks het feit dat internet "verplicht" is, kunnen sommige apps toch offline draaien.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Chromebooks is een sterk draadloos netwerk nodig. Ruckus Wireless heeft een uniek systeem ontwikkeld waarbij met de beamflex technologie een beter bereik tot stand komt dan met klassieke access points. Less is more: minder access points met een grotere doorvoersnelheid, minder storing en betere wifi. Ruckus was tevens het eerste merk dat multi-user access points heeft uitgebracht.

Robby Roelandt komt zijn verhaal doen hoe zij het op school hebben aangepakt: van Cisco wifi-punten die geregeld uitvielen naar professionele wifi waar je op kan rekenen. Van tablets die niet steeds hun ding deden naar centraal beheer van Chromebooks.

Hij wordt daarbij ondersteund door het verhaal van Abacus Networks, verdeler van Ruckus wireless producten. Waarom is Abacus Networks begonnen met Ruckus? Een technische uitleg in verstaanbare mensentaal over valkuilen bij draadloze netwerken en hoe Ruckus die weet op te lossen. Tevens wordt uitgelegd hoe je met een beperkt budget toch professionele wifi in huis kan halen.

Verder komt Rhombus als verdeler van Chromebooks en beamers voor het onderwijs vertellen hoe hun aanpak is om Chromebooks in te zetten als opvolgers van de grafische rekenmachines voor het vak wiskunde en als alternatief voor traditionele laptops en tablets. We tonen u tevens ook de mogelijkheden om draadloos te projecteren vanaf Chromebooks.

Resultaat

Na deze sessie zal je een belangrijk inzicht krijgen hoe een school van huis-, keuken- en tuin-materiaal met een bescheiden budget, met vallen en opstaan, gekomen is tot een professionele aanpak en een tevreden personeelsgroep.

Deze sessie rijkt methoden aan om ook op jouw school professioneel mobiel aan het werk te gaan.

Voorkennis

Sites

Abacus Networks

Rhombus

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Systeembeheer
  • Hardware
  • ICT-beleid
  • Netwerken
  • Google Apps (for Education)

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: 14
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen
Klaslokaal

Mee te brengen

Niets

Lesgever

Robby Roelandt
Lees meer over de expertise van Robby.

Jos Vens
Lees meer over de expertise van Jos.

Philip Vermeylen
Lees meer over de expertise van Philip.


Korte titel : Chromebooks WIFI

Deze pagina werd al 1397 keer bekeken