85. Learning Analytics: Doe meer met online scores van je klas

Een verkennende sessie, mogelijkheden en voorbeelden

Inhoud

Inleiding

Meten is weten. Niet iedereen gaat akkoord met dit adagium, maar het omschrijft toch erg goed waar het in deze sessie om draait.

Inhoud

Er zijn ondertussen al behoorlijk wat ICT-toepassingen die toelaten om de resultaten van je leerlingen te exporteren naar Excel, of die toch minstens een of andere rapporteringsfunctie hebben.

Wat doe je met deze resultaten? Wat mag je met deze resultaten doen, want de privacywetgeving loert hier om het hoekje? Hoever staat het onderzoek en zijn er al commerciële voorbeelden?

We bekijken in deze korte sessie de stand van zaken, de pro's en contra's en enkele tools die het exporteren van leerresultaten nu al toestaan. Hoe je die gegevens interpreteert, kan leiden tot een gedifferentieerde aanpak van je leerlingen. Ook daar staan we even bij stil.

Dit is geen sessie statistiek!

Resultaat

Na deze sessie zal je kunnen meepraten over learning analytics, heb je een kijk op de huidige stand van zaken, ontdek je enkele tools die een mooie rapporteringsfunctie hebben en kan je de verkregen informatie inzetten bij differentiatie.

Voorkennis

Verplichte kennis

Kom met een open geest en een kritische ingesteldheid, want we houden zeker ook een momentje vrij om te horen hoe jij erover denkt, welke richting het uit moet om voor jou nuttig te zijn, ...

Deze sessie moet in de komende maanden nog vorm krijgen. wie inschrijft, vraag ik om zeker het google form in te vullen. Daarin peil ik vooral naar je verwachtingen, zodat dit me ook kan sturen bij het samenstellen van het aanbod op maat.

 

Lesmateriaal

De workshop moet nog vorm krijgen, dus op dit moment weet ik nog niet hoe ik de info zal verspreiden. Wellicht wordt het een online raadpleegbaar document.

Sites

Google form

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Pedagogisch begeleider
  • Inspectie
  • Zorgco√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • ICT in je klas of vak
  • Mediawijsheid
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Blok NM 1 (14:00 - 15:05)
Lokaal: L 1.02
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 8 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Mee te brengen

Een laptop/tablet mag je meebrengen, om snel even een of ander te checken, maar eigenlijk is het niet nodig, tenzij je meteen digitaal notities neemt.

Lesgever

Erik Devlies
Lees meer over de expertise van Erik.


Korte titel : Learning Analytics

Deze pagina werd al 1446 keer bekeken