81. Valkuilen voor het draadloos netwerk

waar moet je rekening mee houden bij het uitrollen van Wi-Fi

Inhoud

Inleiding

Een Wi-Fi netwerk is met de opkomst van mobiele toestellen niet meer weg te denken in uw school. Ervaring leert dat er veel valkuilen en aandachtspunten zijn bij het aanleggen of uitbreiden van een draadloos netwerk. We bekijken enkele van deze valkuilen en aandachtspunten en toetsen deze aan de praktijk, de implementatie bij het IVV Sint-Vincentius in Gent. Tijdens deze sessie wordt duidelijk hoe The Network Factory & Ruckus u kunnen helpen met uw wireless implementaties.

Inhoud

Een draadloos netwerk opzetten lijkt eenvoudig. Er komt echter heelwat bij kijken. Belangrijk is 'meten om te weten'. Waar moet een goede site survey aan voldoen?, waar moet je op letten?. Er wordt dieper ingegaan op de storende factoren die aanwezig kunnen zijn, én meer nog op de storende factoren die je zou kunnen installeren met de installatie van een Wi-Fi netwerk. Uiteraard staat staat de technologie niet stil, hierop wordt ook dieper ingegaan. Bij het gebruik van 'lucht' als transportmiddel mag je niet in de val lopen dat iemand jou lucht verkoopt, maar een professioneel draadloos netwerkt moet het doel zijn.

Resultaat

Na deze sessie zal je perfect kunnen inschatten waar je moet op letten bij het voorbereiden en uitvoeren van de installatie van een Wi-Fi netwerk.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

The Network Factory

Interessant voor

 • Leerkracht - Docent
 • Directie - Administratie
 • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
 • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

  Tijdstip

  Blok NM 1 (14:00 - 15:05)
  Lokaal: L 0.07
  Er zijn 40 plaatsen waarvan er 39 bezet zijn.

  Vorm

  Presentatie

  Lesgever

  Paul Van der Cruyssen
  Lees meer over de expertise van Paul.


  Korte titel : WIFI Valkuilen

  Deze pagina werd al 1571 keer bekeken