70. Faronics Deep Freeze Cloud

Nooit meer herinstalleren & gedaan met brandjes blussen!

Inhoud

Inleiding

Deep Freeze Cloud is de verzamelnaam voor een aantal cloud services waarmee het beheer & onderhoud van uw computerpark een stuk eenvoudiger wordt. De belangrijkste cloud service is natuurlijk het populaire Deep Freeze zelf.

Inhoud

In deze sessie leer je te werken met Deep Freeze Cloud, Software updater  (voor het updaten van apps zoals Flash, Reader, Jave, Chrome etc...) en de mobiele app van Deep Freeze.

Resultaat

Na deze sessie zal je een goed beeld hebben over hoe Deep Freeze Cloud je computers op school in orde kan houden; gedaan met herinstalleren en brandjes blussen want na elke herstart zijn je computers weer als nieuw!

Ook de leerkrachten zullen enthousiast zijn om (terug) meer ICT te gebruiken tijdens hun lessen want de computers werken gewoon altijd!

Wie de ochtend sessie 'Deep Freeze & Ninite Pro" volgde zal goed geïnformeerd zijn om een keuze te maken tussen "cloud" of "on premise"

Directies die eens een duik willen nemen in "het leven van een ICT-CO zoals het echt is" zullen na deze sessie een beter zicht hebben op de hele problematiek van een groot aantal computers in orde houden in een schoolomgeving.

Voorkennis

Meegenomen kennis

Tijdens de workshop maken we gebruik van virtuele PC's dmv Oracle Virtualbox. Virtual Box wordt weliswaar kort toegelicht maar wie er al eens mee experimenteerde, heeft een streepje voor!

 

Lesmateriaal

Syllabus

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Sites

Nexco Youtube kanaal

Nexco

Deep Freeze Cloud

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Systeembeheer

Tijdstip

Blok NM 1 + Blok NM 2 (14:00 - 16:20)
Lokaal: G A.1.12
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 14 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Deep Freeze Cloud

Deze pagina werd al 1720 keer bekeken