44. Statuut ICT-coördinator: Situatie en toekomst van ICT-coördinatie

Overleg over de functie, administratie, werkdruk, ...

Inhoud

Inleiding

ICT-coördinatoren stellen regelmatig vragen over hun statuut. Sommigen zijn als leraar werkzaam. Maar hoeveel uren moeten ze dan effectief werken én geldt voor hen ook de vakantieregeling? Hoe zit het met de aansprakelijkheid als de directie vraagt dingen te realiseren zonder de nodige middelen te voorzien? Wat met vaste benoeming?

Inhoud

EduBIT blijft zich zorgen maken over het statuut van de ICT coördinator. In deze workshop bespreken we stand van zaken en kunnen deelnemers ook eventueel de eigen problematiek aanbrengen. 

Sommige ict-coördinatoren maken na enkele jaren een echte burn-out mee en raken gedemotiveerd? Hoe komt dit, hoe vermijd je dit, wat doe je ermee en welke mogelijkheden heb je eventueel voor een carrièreswitch? 

Resultaat

Dit overleg is belangrijk om het dossier omtrent de ICT-coördinator te verstevigen. De enquêtes tonen ernstige pijnpunten en wellicht is een structurele ingreep nodig. 

Je krijgt meer zicht op mogelijkheden ook buiten het onderwijs en hebt zicht op aandachtspunten voor je verdere carrière. 

 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Het is aanbevolen goed zicht te hebben op je contract en eigen situatie. Probeer ook vooraf de eigen pijnpunten op te sommen. 

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • ICT-beleid

Tijdstip

Blok VM 2 (11:50 - 12:20)
Lokaal: L 1.03
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 21 bezet zijn.

Vorm

Overleg

Lesgever

Luk Vanlanduyt
Lees meer over de expertise van Luk.


Korte titel : Statuut ICT-coörd.

Deze pagina werd al 1452 keer bekeken