43. PingPing: Cashless betalen van catering copier drankautomaat ....

Automatisatie van de werking, de geldstromen en de facturatie

Inhoud

Inleiding

Cashless betaaloplossingen met PingPing maakt dat zowel de school als de leerling of leerkracht het comfort en de voordelen zullen ontdekken van  ‘virtueel geld’.  De school, leerlingen en leerkrachten maken gebruik van de Ping Ping kaart, vergelijkbaar met een betaalkaart maar met veel meer opties. Geld kan worden opgeladen aan verschillende oplaadpunten, via Ogone of via de smartphone door gebruik te maken van een MPos oplossing. Dit kan zowel met overschrijving, cash, bankkaart, creditcard als met de prepaid vouchers. Met deze PingPing kaart kunt u overal in de school betalen zoals de catering, aan de vending machines en kopie machines. Tevens kunnen ook andere kosten verbonden aan de school op deze wijze eenvoudig worden aangerekend.

De technologie die hiervoor gebruikt wordt is NFC, wat staat voor Near Field Communication. Het is tevens mogelijk om geld over te zetten tussen twee kaarten, dit kan ook aan alle oplaadpunten gedaan worden.

De gebruiksvriendelijkheid is zeker niet het enige voordeel aan deze kaart. Leerlingen en leerkrachten zijn eindelijk verlost zijn van cash geld, losse bonnetjes of kaartjes die snel verloren kunnen gaan maar ook de snelheid van betalen gaat de hoogte in waardoor eventuele wachtrijen verdwijnen.

Tevens is de veiligheid van het systeem een grote troef omdat elke transactie gelogd wordt en er nooit te weinig of te veel geld over de ‘toonbank’ gaat.

Inhoud

Het PingPing platform is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Zowel de school, de leerlingen als de ouders hebben immers een perfect overzicht van alle onkosten en alle betalingen én uiteraard zijn alle onkosten direct betaald. Er dient immers een prépaid saldo op de kaart gestort te worden. Tevens kunnen de facturen van de school als staving van de betalingen opgenomen worden in het PingPing platform.

Het gebruik van het PingPing platform geeft grote besparingen aan de school zoals op:

  • werkuren (er dienen immers geen aanmaningen of facturen meer verstuurd te worden);
  • de kosten van het op papier afdrukken van facturen vallen weg (papier, drukwerk, …)
  • eventuele postzegels (facturen worden immers digitaal verstuurd);
  • oninbare facturen vallen weg;

Het platform kan ook dienen als statistiektool naar volgende jaren toe. Alle handelingen en transacties worden opgeslagen in een big data gegevensbank, waaruit allerlei handige statistieken en rapporten kunnen worden samengesteld.

Resultaat

Na deze sessie zal u eindelijk meer weten over cashless betaaloplossingen zoals PingPing. Dit maakt dat zowel de school als de leerling of leerkracht het comfort en de voordelen zullen ontdekken van ‘virtueel geld’.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Sites

PingPing

Interessant voor

  • Directie - Administratie
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • ICT-beleid

Tijdstip

Blok VM 2 (11:50 - 12:20)
Lokaal: L 3.02
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 6 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Lesgever

Marc Strackx
Lees meer over de expertise van Marc.


Korte titel : Cashless betalen

Deze pagina werd al 1552 keer bekeken