11. Starten met Google Apps for Education

Geef op je school communicatie en samenwerking een boost!

Inhoud

Inleiding

Google Apps for Education biedt een gratis (en reclamevrije) set aanpasbare tools waarmee directies, leerkrachten en studenten effectiever kunnen samenwerken en communiceren. 

Google Apps bevat uitgebreide communicatiemogelijkheden en didactische troeven voor uw school met gehoste e-mail, gedeelde agenda's en geïntegreerde videochat.
Met Google Documenten en Google Sites kunnen studenten en leerkrachten documenten online delen, op elk moment en op elke locatie! Je kan bevragingen (formulieren) maken voor ouders, leerlingen, personeel en anderen.
Met Google Classroom kan je een eigen beveilgde omgeving opzetten voor je klas.

Inhoud

Je maakt kennis met de verschillende programma's binnen het pakket en oefenen enkele zeer concrete praktische voorbeelden die ook in jouw school zouden kunnen worden toegepast.

Deze workshop is gericht naar leerkrachten, ICT-coördinatoren en naar iedereen die kennis wenst te maken met het veelzijdige pakket Google Apps for Education. Je hebt zelf nog geen (of weinig) ervaring met Google Apps for Education.

Volgende onderdelen worden (kort) belicht vanuit een praktijkvoorbeeld: Gmail, Google Agenda, Google Documenten, Google Presentaties, Google Sites, Google Hangouts en de admin-console voor het beheer van je Google Apps for Education.

We bespreken kort de procedure waarmee je moet aantonen dat je een officiële school bent.
 
TIP: Je kan deze workshop eventueel combineren met de workshop over Chromebooks in klas in de namiddag. Die bouwt verder op de mogelijkheden van Google Apps for Education en gaat ook dieper in op de Google Classroom-app.

Resultaat

Na deze sessie zal je een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden en de meerwaarde van Google Apps for Education voor je school. Je hebt kennis gemaakt met enkele zeer concrete voorbeelden uit de schoolpraktijk.

Je krijgt de tips en links om Google Apps for Education aan te vragen en te implementeren in je school. 

Werkvorm: een presentatie die wordt afgewisseld met enkele interactieve online opdrachten waarin de verschillende apps kort in de praktijk worden gebracht. 

 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Dit is een sessie voor wie nog niet weet wat de mogelijkheden van Google Apps zijn en dus ook nog geen Google Apps for Education heeft geïnstalleerd.

Wie wel al een omgeving bij Google Apps for Education heeft, kiest best een andere workshop uit het brede aanbod. 

Meegenomen kennis

Elke deelnemer beschikt over een Google-account (je kan er eentje aanmaken via deze link: https://accounts.google.com/SignUp) of een Google-Apps-for-Education-account die je van de school hebt gekregen.

Lesmateriaal

Presentatie wordt online ter beschikking gesteld.

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Multifunctioneel
  • Web2.0
  • Cloud computing

Tijdstip

Blok VM 1 + Blok VM 2 (10:10 - 12:20)
Lokaal: G A.1.07
Er zijn 23 plaatsen waarvan er 19 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Het besturingssysteem mag Windows, Mac of Linux zijn. 

Zorg er voor dat je deze browser op voorhand hebt geïnstalleerd: 

Zorg ervoor dat Flash Player in je browser(s) werkt:

TO DO: Test Flashplayer in je browser.

Zorg ervoor dat je Java-toepassingen kan afspelen in je browser.

TO DO: Test Java in je browser.

Installeer ten slotte Acrobat Reader op je computer. 

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Installeer zeker de nodige software (zie hierboven). We willen immers geen tijd verliezen met deelnemers die niet in orde zijn met de lesvoorbereiding, dat begrijp je wel ;)

Lesgever

Ghislain De Bondt
Lees meer over de expertise van Ghislain.


Korte titel : Google Apps Beginner

Deze pagina werd al 1886 keer bekeken