10. Faronics Deep Freeze & Ninite PRO

Nooit meer herinstalleren & gedaan met brandjes blussen!

Inhoud

Inleiding

Maar al te vaak moet een ICT coördinator zich bezighouden met het herinstalleren van computers of "brandjes blussen".

Imaging technologieën zoals Ghost, Acronis,Clonezilla etc zijn slechts een deel van de oplossing. 

Inhoud

We leren hoe je met het pakket "Deep Freeze" het probleem van "configuratiedrift" oplost. Zowel de standaard versie als de enterprise (netwerk) versie komen aan bod. We gaan dieper in op het gebruik van het gratis pakket "DataIgloo" waarmee je folders, profielen en zelfs registersleutels kan uitsluiten van de werking van Deep Freeze.

Ook de integratie met AntiVirus software wordt onder de loep genomen.

Je leert ook hoe je met Deep Freeze taken een PC automatisch up to date kan houden zowel wat betreft Windows Update als het bijwerken van alle andere typische software zoals Flash, Reader, Java, Chrome, Firefox etc met behulp van het populaire Ninite Pro.

Tot slot connecteren we met "de cloud" en bekijken we beknopt de mogelijkheden die Deep Freeze Cloud te bieden heeft! (vooral Interessant voor bestaande gebruikers van Deep Freeze)

Resultaat

Na deze sessie zal je een goed beeld hebben over hoe Deep Freeze & Ninite Pro je computers op school in orde kunnen houden; gedaan met herinstalleren en "brandjes blussen" want na elke herstart zijn je computers weer als nieuw!

Ook de leerkrachten zullen enthousiast zijn om (terug) meer ICT te gebruiken tijdens hun lessen want de computers werken gewoon altijd!

Wie aansluitend de namiddagsessie 'Deep Freeze Cloud" volgt, zal goed geïnformeerd zijn om een keuze te maken tussen "cloud" of on "premise"

Bestaande gebruikers krijgen een kijk op de nieuwste features, leren upgraden of hun kennis opfrissen. Mogelijk verklappen we zelfs al wat er staat aan te komen in de volgende versies!

Directies die eens een duik willen nemen in "het leven van een ICT-coördinator zoals het echt is" zullen na deze sessie een beter zicht hebben op de hele problematiek van een groot aantal computers in orde houden in een schoolomgeving.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Meegenomen kennis

Tijdens de workshop maken we gebruik van virtuele PC's dmv Oracle Virtualbox. Virtual Box wordt weliswaar kort toegelicht maar wie er al eens mee experimenteerde heeft een streepje voor!

Lesmateriaal

Syllabus

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Sites

Nexco

Nexco Youtube kanaal

Faronics

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Systeembeheer

Tijdstip

Blok VM 1 + Blok VM 2 (10:10 - 12:20)
Lokaal: G A.1.12
Er zijn 16 plaatsen waarvan er 15 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Faronics Deep Freeze

Deze pagina werd al 1771 keer bekeken