Middagpresentaties

's Middags worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... En we hebben opnieuw een Teachmeet!

Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één of twee middagpresentaties
door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!
12u50-13u10
1. Kweetet.be: Online onderwijsplatform voor het lager onderwijs (die Keure Educatief)

Gegeven door: Laurens Diesveld

Lokaal: D Pacioli

Kweetet.be is een online onderwijsplatform voor het lager onderwijs.

Samen verkennen we de leerkrachtentool van kweetet.be en ontdekken we de spelomgeving waarin de leerlingen gaan oefenen en avonturen beleven. We nemen ook een kijkje op de oudertool.

Leerkrachten zetten op kweetet.be taken klaar die aansluiten bij de methodes van uitgeverij Die Keure, maar ook los van die methodes via een geavanceerde zoekfunctie. Je kunt taken klaarzetten voor:
- 1 of meerdere klassen
- 1 of meerdere (zelfaangemaakte) groepen
1 of meerdere leerlingen
Er zijn basis- en uitbreidingsoefeningen.

Als leerkracht heb je toegang tot alle oefeningen van leerjaar 1 t.e.m. 6 en tot alle vakken en methodes.

Door taken te maken verdienen leerlingen kwetons, het virtuele betaalmiddel op kweetet.be. Met die kwetons beleven ze fantastische avonturen in een prachtige gameomgeving.

INTRINSIEKE MOTIVATIE van de leerlingen = TROEF!

Een voorproefje? Bekijk de kweeterige trailer!

2. Op zoek naar een transparante en eenvoudige orderadministratie (Orderflow)

Gegeven door: Thomas Cleenewerck

Lokaal: D Le Corbu

Ben je ook volop bezig met het professionaliseren van de volledige goederenstroom inzake aankoopbeheervoorraadinventarisbudgetcontroleveiligheid en preventie?

Wij tonen hoe je een transparante en efficiënte werking kunt uitbouwen zodat je met dezelfde middelen meer kan doen, zodat je meer tijd kan vrijmaken voor de pedagogische kerntaken en zodat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.

Meer dan 50 scholen (ASO, TSO en basisonderwijs) kozen reeds voor Orderflow.


13u20-13u40
1. Gimme: de beste manier om ouders te bereiken (Gimme)

Gegeven door: Jo De Maeyer

Lokaal: D Pacioli

De ouders bereiken, voor veel scholen is en blijft het een dagelijks gevecht.

De bedenkers van gimme hebben 6 jaar ervaring op het gebied van oudercommunicatie. Wij kennen de noden van de ouders, de noden van de directies en secretariaten en de noden van de leerkrachten.

Al onze kennis en ervaringen brengen wij vakkundig samen in ons online communicatieplatform.

In onze middagsessie vertellen wij waarom gimme dé referentie is op vlak van oudercommunicatie en daarom een onmisbare tool is voor elke basisschool die vlot met de ouders wil communiceren.

2. Intel Education - DooTAB, de tablet speciaal ontworpen voor het onderwijs, mét educatieve software (Intel Education - DooTAB)

Gegeven door: Intel / Signpost

Lokaal: D Le Corbu

De Intel Education - DooTAB is niet enkel een zeer degelijke tablet, maar ook een laptop met volwaardig toetsenbord.

Het Windows 8.1 Professional besturingssysteem, met de inbegrepen Intel Education software en de inbegrepen extra’s maakt dit dé tablet voor leerlingen.

Het toestel is niet enkel uniek door de specifieke onderwijssoftware (Lab Camera, Media Camera, Classroom Manager, Antivirus, ArtRage, SparkVue, …) maar ook door de verschillende sensoren en tools (Gyroscoop, E-kompas, Versnellingsmeter, Microscoop, Temperatuursensor,…) die inclusief & integraal bij het toestel komen.

In deze sessie presenteren wij de DooTAB en kan elke deelnemer de DooTAB even uittesten.


16u30-17u30
1. Receptie met bier en hapjes, een aangename babbel, ...

Gegeven door: ICT-praktijkdag 27ste editie

Lokaal: Gebouw D

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Elke ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank, een biertje of een wijntje.

Je komt na jouw sessie sowieso opnieuw naar de inkom van gebouw D voor de draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten, je kan dus evengoed nog wat blijven. 

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.