81. Je iPad/tablet gebruiken met je digibord

Software voor iPad of tablet in combinatie met je digibord

Inhoud

Inleiding

Er zijn vele mogelijkheden die er voor zorgen dat je een tablet of smartphone (Android, Windows of Apple) kunt gebruiken in combinatie met je digibord. Zo kun je het scherm van je device op het digibord tonen, er zijn apps die de bediening van je computer (en dus ook van je digibord) overnemen en er zijn apps die zorgen voor een interactie tussen je device en het digibord.
In deze presentatie worden een aantal praktische toepassingen gedemonstreerd.

Inhoud

Chromecast, Apple TV en miracastdongels zijn apparaten waarmee je draadloos content kunt streamen naar een tv of computer. En aangezien er een digibord op je computer is aangesloten, kan het beeld van je tablet of smartphone dan ook op het digibord getoond worden. Hoe je deze apparaten kunt gebruiken wordt in deze presentatie besproken.
En dan zijn er nog vele softwarematige oplossingen die het ook mogelijk maken dat je het scherm van je device op het digibord kan laten zien, zowel via USB als draadloos. Uit dat aanbod is een selectie gemaakt waarbij vooral gekeken is naar toepasbaarheid, gebruiksgemak en kosten. Van Teamviewer en Reflector (beiden gratis) worden alle handelingen die je moet uitvoeren stap voor stap getoond en toegelicht. Ook andere mogelijkheden zullen aan bod komen.
Tot slot is er nog software dat meer kan dan alleen het scherm van je device op het digibord projecteren, zoals live sharing, remote access en remote control. Voorbeelden hiervan zijn ProConnect, Syncpad, Splashtop, Remote PC, Bridget, Annotate en Jot! Van enkele apps zie je hoe ze werken en ontdek je de mogelijkheden. Zo zal de tool Annotate uitgebreid aan bod komen.
Belangrijk is dat je je je tablet bij je hebt, zodat je zelf kan ervaren wat je device in combinatie met een digibord kan.
 

Resultaat

Na deze sessie weet je hoe je met enkele eenvoudige en gratis tools het scherm van je tablet of smartphone op het digibord kunt tonen. Ook heb je kennis gemaakt met bruikbare apps en software die zorgen voor een interactie tussen je device en het digibord. Ontdek wat je met je tablet en je digibord allemaal kunt doen!

Voorkennis

Verplichte kennis

  • Je weet hoe je apps op je tablet of smartphone moet installeren.
  • Je kan tijdens de presentatie apps downloaden (je hebt toegang tot Google Play, App Store of Windows Store).

Meegenomen kennis

Enige basiskennis over draadloze netwerken is gewenst.

Sites

Lesmateriaal bij de sessie

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Systeembeheer
  • Hardware
  • Apple
  • Tablets

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: B122
Er zijn 70 plaatsen waarvan er 14 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Mee te brengen

Gelieve je eigen tablet mee te brengen (Android, Windows of iOS), dan zal je veel meer uit deze workshop halen.

Lesgever

Jeroen Smits
Lees meer over de expertise van Jeroen.


Korte titel : Tablet en digibord

Deze pagina werd al 1494 keer bekeken