77. Digitaal portfolio maken m.b.v. Prezi

Een online presentatie van je eigen digitale portfolio

Inhoud

Inleiding

We denken na over joboriëntatie en gebruiken deze inhoud voor de online digitale presentatie. Deze workshop kan je op school herhalen met je leerlingen.

De basiselementen van Prezi komen aan bod. Op het einde van de workshop heb je je eigen geanimeerde presentatie van je eigen digitale portfolio online aangemaakt.

Inhoud

In de eerste plaats denken de leerlingen na over hun eigen kennis, de arbeidsmarkt, hun droomjob en de realiteit. Deze informatie wordt dan gebruikt als inhoud voor de presentatie.

Al doende maken de leerlingen kennis met het online presentatieprogramma Prezi. De inhoud van de presentatie word het persoonlijke digitale portfolio. Hiervoor gebruikt men foto's, tekst, grafische elementen, geluid en eventueel video. Dit wordt samengebracht in één grote online presentatie, gebruik makend van het online programma Prezi".

Met de kennis over Prezi die je tijdens deze sessie verwerft, kan eender welke presentatie met animatie aangemaakt worden.

Deze workshop kan na de ICT-praktijkdag gebruikt worden met de eigen leerlingen om te werken rond joboriëntatie of een ander onderwerp en om daarrond een mooie geanimeerde presentatie online over zichzelf of over het onderwerp te maken.

Resultaat

Na deze sessie zal je zelf in staat zijn een workshop rond joborëntatie te geven aan de eigen leerlingen of cursisten en ben je ook in staat om een eigen geanimeerde online presentatie te maken met behulp van Prezi of een workshop te geven over het gebruik en mogelijkheden van Prezi.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik en internet

Meegenomen kennis

Eigen account op Prezi is meegenomen maar zeker niet vereist.

Lesmateriaal

Enkele hand-outs en online te vinden informatie over het programma Prezi.

Sites

Prezi Presentation Software

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Buitengewoon secundair/Speciaal voortgezet onderwijs
  • Hoger onderwijs
  • Volwasseneneducatie: werkzoekenden of leerlingen voor basisvaardigheden computer en een presentietool

Thema's

  • ICT in je klas of vak
  • Project
  • Secundair onderwijs
  • Cloud computing

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: D Montessori
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 7 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Zorg ervoor dat je de browser Chrome op voorhand hebt geïnstalleerd.

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Installeer zeker de nodige software (zie hierboven). We willen immers geen tijd verliezen met deelnemers die niet in orde zijn met de lesvoorbereiding, dat begrijp je wel ;)
Voor wie geen eigen toestel kan meebrengen, zal het nodige materiaal klaarstaan. In sommige sessies werk je dan wel per twee aan één toestel, al proberen we dat te vermijden. 

Lesgever

Gert Vanstapel
Lees meer over de expertise van Gert.


Korte titel : Prezi

Deze pagina werd al 1527 keer bekeken