72. Meer interactiviteit op het digibord

Lesgeven op het digibord was nog nooit zo leuk en eenvoudig!

Inhoud

Inleiding

Ontdek een nieuwe generatie samenwerkingssoftware voor digiborden. De software werd ontwikkeld op basis van de inbreng en de behoeften van zowel leerkrachten als leerlingen.

Inhoud

Via een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface ontdek je de verschillende tools en mogelijkheden. Je gaat actief aan de slag met de verschillende knoppen en ontwerpt reeds enkele interactieve lessen. Verschillende TOP-technieken komen aan bod tijdens deze praktijksessie. Daarnaast gaan we ook eens snuffelen in de uitgebreide bibliotheek  van lesmateriaal. Importeren van afbeeldingen, video’s, audio en andere applicaties in jouw les wordt kinderspel. Geef jouw interface een “personal touch” zodat je zeer snel beschikt over de tools die je vaak gebruikt tijdens de lessen.

Creëer, presenteer, bewaar en deel je lessen op ieder moment en op elk toestel. Je kan lesmateriaal en handgeschreven notities opstellen, presenteren, opslaan of delen met leerlingen en collega’s.  Het onlineplatform is altijd en overal beschikbaar en kan op ieder moment gedeeld worden met anderen.

Ervaar deze nieuwe wijze van lesgeven dankzij de gebruiksvriendelijke en multifunctionele software waarbij interactiviteit en samenwerking centraal staan. Dankzij een korte en eenvoudige aanmelding of m.b.v. een gratis licentie hebben leerlingen toegang tot alle materialen  die door de leerkracht zijn opgesteld.

Resultaat

Na deze interactieve sessie zal je weten hoe de I3 learnhub een meerwaarde kan betekenen voor het onderwijs. Je zal weten hoe deze software op het digitaal schoolbord werkt en hoe je aan bijkomende info kan geraken. Bovendien leer je de basisvaardigheden voor het gebruik van de i3 learnhub-software. We ontwerpen eenvoudige interactieve lesdelen, onmiddelijk integreerbaar in je lessen. 

Na deze sessie kan je probleemloos zelf aan de slag.

Voorkennis

Verplichte kennis

  • Basisvaardigheden computergebruik en internet.
  • Je moet toegang hebben tot een mailbox tijdens de sessie.

Lesmateriaal

Syllabus

Hand-outs van presentatie

Websites, links, instructievideo's

Sites

Interactive school

i3 learnhub

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-co√∂rdinator
  • Pedagogisch begeleider
  • Zorgco√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Digiborden
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: D Blackbox
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 12 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Zorg ervoor dat je de browser Chrome op voorhand hebt geïnstalleerd.

Zorg ervoor dat Flash Player in je browser(s) werkt:

TO DO: Test Flashplayer in je browser.

Zorg ervoor dat je toegang hebt tot een online mailbox.
 

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Installeer zeker de nodige software (zie hierboven). We willen immers geen tijd verliezen met deelnemers die niet in orde zijn met de lesvoorbereiding, dat begrijp je wel ;) Voor wie geen eigen toestel kan meebrengen, zal het nodige materiaal klaarstaan. In sommige sessies werk je dan wel per twee aan één toestel, al proberen we dat te vermijden. 

 

Lesgever

Gert Lemmens
Lees meer over de expertise van Gert.


Korte titel : Lessen op digibord

Deze pagina werd al 2258 keer bekeken