64. OneNote + Office Mix + Sway: Tekst, screencasts en presentaties

Snel aan de slag met 3 gratis toffe tools van Microsoft

Inhoud

OneNote, Office Mix en Sway zijn 3 gratis tools van Microsoft. In deze sessie bekijken we de werking van deze tools en de mogelijkheden die de tools bieden voor gebruik in de klas. 

OneNote is een tool die je kan installeren of online gebruiken. Je kan er lesmateriaal in ontwikkelen. Je kan het bekijken als een tekstverwerker, maar dan eentje met extra mogelijkheden. Zo kan je bestanden koppelen, audio en video toevoegen, secties beveiligen, documenten delen en veel meer. 

Office Mix is een tool die je gratis kan toevoegen aan Powerpoint. Hierdoor kan je een screencast maken van je presentatie. Je kan tevens een poll invoegen. Vervolgens kan je deze publiceren en statistieken bekijken. 

Sway is een... tja wat is Sway? Het is een herdachte wijze om presentaties te maken. Maar tegelijkertijd kan je er een webpagina of nieuwsbrief in maken. Het is alleszins kinderspel om een Sway te bouwen, publiceren en te delen. 

Belangrijk! Voor deze sessie heb je verplicht een Microsoft Account nodig. Deze maak je HIER GRATIS. Maak deze zeker aan alvorens de sessie begint! Zonder deze account kan je niet deelnemen aan deze workshop.

Resultaat

Na deze sessie zal je aan de slag kunnen met OneNote, Office Mix en Sway. 

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik en internet

Belangrijk! Voor deze sessie heb je verplicht een Microsoft Account nodig. Deze maak je HIER GRATIS. Maak deze zeker aan alvorens de sessie begint! Zonder deze account kan je niet deelnemen aan deze workshop.

Lesmateriaal

Online

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Microsoft
  • Audiovisueel
  • Cloud computing
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Namiddag (14u00-16u30)
Lokaal: B234
Er zijn 25 plaatsen waarvan er 19 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Installeer zeker op voorhand (we doen dit niet in de workshop):

Je hebt ook een programma nodig waarmee je bestanden kan uitpakken: Winzip, Winrar of 7-zip.

Belangrijk! Voor deze sessie heb je verplicht een Microsoft Account nodig. Deze maak je HIER GRATIS. Maak deze zeker aan alvorens de sessie begint! Zonder deze account kan je niet deelnemen aan deze workshop.

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Installeer zeker de nodige software (zie hierboven). We willen immers geen tijd verliezen met deelnemers die niet in orde zijn met de lesvoorbereiding, dat begrijp je wel ;) 
Voor wie geen eigen toestel kan meebrengen, zal het nodige materiaal klaarstaan. In sommige sessies werk je dan wel per twee aan één toestel, al proberen we dat te vermijden.

Lesgever

Koen Timmers
Lees meer over de expertise van Koen.


Korte titel : OneNote + Mix + Sway

Deze pagina werd al 1952 keer bekeken