Middagsessies

Er worden verschillende informatieve middagsessies gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisseling, voorstelling nieuwe producten ... En we hebben opnieuw een Teachmeet!

Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

12u50-13u10
1. 2 the point: rapporteren, evalueren en differentiëren (die Keure Educatief)

Gegeven door: Luk Vander Elst

Lokaal: D201

Op zoek naar een betere manier van rapporteren naar leerlingen en ouders, naar het bewuster evalueren, naar differentiatie die niet stopt na de inoefeningsfase? Wil je een degelijke agenda snel en overzichtelijk opmaken waarbij ineens al je leerplandoelen geturfd worden? Probeer je de zorg op school beheersbaar en snel raadpleegbaar te maken? En wil je dit alles van overal kunnen doen?

Kom kennismaken met 2thePoint, de eenvoudige en uitgedachte software van Luk Vander Elst.

2. Het betaalbaar, interactief digitaal schoolbord (elecgator bvba)

Gegeven door: Robin Theunis

Lokaal: D210

In deze sessie laten we je zien hoe eenvoudig je met de Vmarker-oplossing van je digitale projectie een echt interactief digitaal schoolbord maakt.

Zoals elk interactief schoolbord kan je je computer dan via het bord bedienen, met onze oplossing kan de leerkracht ook nog vrij in de klas bewegen en met hetzelfde toestel (pen) zelfs vanop afstand de computer bedienen.

 

3. Op zoek naar een transparante en eenvoudige orderadministratie (Orderflow)

Gegeven door: Thomas Cleenewerck

Lokaal: D211

Ben je ook volop bezig met het professionaliseren van de volledige goederenstroom in de (gehele) schoolwerking rond aankoopbeheer, logistiek, inventaris, budgetcontrole en veiligheid en preventie?

Wij tonen hoe je een transparante en efficiënte werking kunt uitbouwen zodat je met dezelfde middelen meer kan doen, zodat je meer tijd kan vrijmaken voor de pedagogische kerntaken en zodat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.

4. Leer hoe onze Schooltour jou zal helpen om je collega's en directie te overtuigen (Signpost – AcademicShop.be)

Gegeven door: Arne Vandendriessche - Gene Vangampelaere

Lokaal: D212

WOT vzw organiseert de ‘Schooltour’. Een roadshow doorheen Belgische scholen met aan boord een infosessie over ‘laptops en/of tablets’ in de klas.

Kom zien hoe onze Schooltour jou zal helpen om je collega-leerkrachten en je directie te overtuigen om de volgende digitale stappen te zetten.


12u50-13u40
Teachmeet: Korte praktische ICT-tips & trucs

Gegeven door: Diverse leerkrachten

Lokaal: B Foyer

Een TeachMeet is een 'unconference', een informele bijeenkomst om ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen over het onderwijs en meer specifiek over het gebruik van technologie in het onderwijs. Bezoek de website.

Iedereen die nieuwsgierig is naar ICT, onderwijs, innovatie en creativiteit is welkom op een TeachMeet en krijgt de kans om zijn of haar geweldig idee of interessante ervaring uit de onderwijspraktijk met anderen te delen.

We zoeken sprekers die bereid zijn om in 2 of 5 minuten hun idee, site, project, klasaanpak, ICT-tip, ... te delen of promoten.

Heb je een schitterende website gevonden die bruikbaar is in de klas? Heb je een project  voor het onderwijs? Heb je een leuk praktijkvoorbeeld over hoe jij omgaat met ICT in je klas?  Toon ze op de TeachMeet!  Surf naar www.teachmeet.be en schrijf je in als spreker!

Deze sprekers komen al:

Micro-presentaties (5 minuten)

  • Peter Dirven - De creatieve app
  • Maurice Schotel - Projectcampus
  • Annelies Teugels - Facebookwedstrijd
  • Wannes Coolen - Informaticalessen.be
  • Kurt Vrancken - Joomla versus Drupal

Bekijk de opname van de tweede Teachmeet. Laat je inspireren door alle presentaties.

Iedereen die aanwezig is op de ICT-praktijkdag is welkom, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Tijdig aan de TeachMeet-zone zijn is dus een goed idee. 

Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan om te komen luisteren en weten wij hoe ruim we het lokaal moeten voorzien. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag. 


13u20-13u40
1. Innovatief wiskunde leren en oefenen met StudySteps (Schoolonline)

Gegeven door: Brigitte Van Cauter

Lokaal: D201

                           De persoonlijke online wiskundetrainer

StudySteps is hét adaptief online leer- en oefenplatform wiskunde voor buitenschools bijwerken, bestemd voor leerlingen van de 1e gr. A-stroom en de 2e gr. ASO.

Leerlingen kunnen gericht oefenen en krijgen specifieke uitleg. De moeilijkheidsgraad wordt automatisch afgestemd en aangepast aan de individuele behoeften. Wiskundecoaches zorgen voor online ondersteuning en begeleiding. 

Kom naar onze presentatie, neem de proef op de som!

2. Hippo LED Touchscreens (Activboard / Activpanel touchscreens PRODIASON)

Gegeven door: Ine De Vreese

Lokaal: D210

Waarom kiezen voor een Hippo?

Touchscreens banen zich een weg in het onderwijs. Daardoor zijn er veel verschillende systemen op de markt. Wij willen in deze sessie de voordelen van het Hippo Touchscreen demonstreren. De supersnelle techniek, de handige sneltoetsen en de gratis licentie ActivInspire vallen bij gebruikers in de smaak.

3. Een touch ... opgelost! (Tracs)

Gegeven door: Anthony Vavrinek

Lokaal: D211

De student kan aan de slag, waar en wanneer het schikt!

Betere klantgerichtheid door een selfservice reserveringssysteem ... Time Tracs Touch. Studenten kunnen via een touchscreen op de balie kijken of er een computer vrij is en die vastleggen. De school heeft hiermee een toepassing om de computers te beheren in een multifunctionele omgeving. De computers worden vooraf gereserveerd en de software zorgt ervoor dat de computers tijdig vrij worden gemaakt voor de deelnemers die daarna komen. Veilig, betrouwbaar en op tijd!

 


13u20-13u50
Beeld in de Klas (Evy Raes)

Gegeven door: Evy Raes

Lokaal: D212

Hoe kun je creativiteit en mediawijsheid gebruiken in je les? De fotografe Evy Raes gebruikt fotografie in haar project Beeld in de Klas met haar mascotte Pablo de Kever.

De eenvoudige tips geven iedere leerkrachten de mogelijkheid om beelden te gebruiken in de klas. Kom, luister en kijk. Maak jouw les creatiever!

Wil je al enkele ideeën ontdekken? Kijk dan snel op de blog www.PablodeKever.be!

 


16u30-17u30
Receptie met bier of wijn, een aangename babbel, ...

Gegeven door: Thomas More campus Geel

Lokaal: Agora

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Elke ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank, een Westmalle of een wijntje.

Je komt na jouw sessie sowieso opnieuw naar de Agora voor de draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten, je kan dus evengoed nog wat blijven. De draagtas bevat nuttige informatie van standhouders en andere partners.

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.