Middagsessies

Er worden verschillende informatieve middagsessies gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisseling, voorstelling nieuwe producten, ... Deze keer zelfs door onze onderwijsminister. En we hebben opnieuw een Teachmeet!

Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

12u30
ICT in het Vlaamse onderwijs: Visie en plannen

Gegeven door: Minister van Onderwijs en Vorming Pascal Smet

Lokaal: Auditorium 1

Onze onderwijsminister licht het ICT-beleid toe gedurende een unieke presentatie van 15 minuten in het grote auditorium van de Katholieke Hogeschool Kempen.

Deuren gaan open om 12u20. Wees er tijdig bij! Er zijn 350 plaatsen beschikbaar. 

Niet tijdig?

De presentatie zal ook te volgen zijn via videoprojectie in een deel van de Agora (ICT-beursruimte)

Niet aanwezig op de ICT-praktijkdag?

Op de startpagina van www.ictdag.be zal de toespraak van onze onderwijsminister live te volgen zijn. Geef het door aan je collega's die er niet bij zijn!

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.


12u50
Teachmeet: Korte praktische ICT-tips & trucs

Gegeven door: Diverse leerkrachten

Lokaal: Cafetaria

Een TeachMeet is een 'unconference', een informele bijeenkomst om ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen over het onderwijs en meer specifiek over het gebruik van technologie in het onderwijs. Bezoek de website

Iedereen die nieuwsgierig is naar technologie, onderwijs, innovatie en creativiteit is welkom op een TeachMeet en krijgt de kans om zijn of haar geweldig idee of interessante ervaring uit de onderwijspraktijk met anderen te delen. 

 

Heb je een schitterende website gevonden die bruikbaar is in de klas? Toon ze op de TeachMeet! Heb je zelf een website of een stukje software gemaakt voor het onderwijs, vertel erover! Heb je een leuk praktijkvoorbeeld over hoe jij omgaat met ICT in je klas, wij horen het graag. Of wil je gewoon nieuwe ideeën opdoen en nieuwe mensen leren kennen, het kan allemaal op een TeachMeet. 

 

Deze Teachmeet wordt geopend door Minister van Onderwijs en Vorming Pascal Smet! Bekijk ook de andere sprekers ...

 

De eerste Belgische TeachMeet werd gehouden tijdens de 19de ICT-praktijkdag. Het verslag daarvan kan je hier lezen en beluisteren. Nog niet helemaal duidelijk? Misschien kan dit (Engelstalig) filmpje helpen?   

 

Iedereen die aanwezig is op de ICT-praktijkdag is welkom, maar het aantal stoelen is beperkt. Tijdig aan de TeachMeet-zone zijn is dus een goed idee. 

 

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan om te komen luisteren en weten wij hoe ruim we het lokaal moeten voorzien. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.


13u00
1. Wat is een ICT’er vandaag en hoe rijmen de verwachtingen van de jongeren met een ICT-carrière? (Agoria)

Gegeven door: Chantal De Vrieze, Voorzitter van Agoria ICT

Lokaal: E006

Veel jongeren hebben een weinig flatterend beeld van de informaticaberoepen: je zit de hele dag voor een scherm, eenzaam, alleen voor jongens en een wiskundeknobbel hebben. Dit komt echter helemaal niet overeen met de werkelijkheid!

Tijdens de presentatie zullen de verschillende beroepen die vandaag in de ICT-sector bestaan, worden uitgelegd. We zullen eveneens aantonen dat de kenmerken en aspiraties van de “Y-generation” nauw aansluiten bij de jobinhoud van de meest gezochte ICT-profielen.

2. NComputing besparing op IT (DataByte)

Gegeven door: Martijn Slikker

Lokaal: E111

NComputing is een oplossing om met meerdere gebruikers een computer te delen. Elke gebruiker heeft zijn eigen beeldscherm, toetsenbord en muis maar hebben slechts één pc nodig. Afhankelijk van de configuratie kunnen 2 tot 30 werkplekken gemaakt worden met één computer. Behalve op aanschafkosten, wordt er bespaard op energieverbruik en ruimte. NComputing terminals maken geen geluid en produceren vrijwel geen warmte.

 

3. Ontdek Microsoft Learning Suite: een waaier van gratis software en add in's voor leerkrachten (Microsoft)

Gegeven door: Bart Verswijvel

Lokaal: D106

De Learning Suite is een reeks softwareprogramma’s, add in’s voor Office en internetapplicaties die gratis ter beschikking staan voor leerkrachten. De programma’s zijn gerubriceerd volgens de 21st Century Learning Skills. Er zijn tools voor alle vakken, zowel voor de lagere school als voor het secundair en eventueel hoger onderwijs.

Na de sessie zal elke deelnemer de MS Essential Suite kunnen downloaden en een overzicht hebben van de mogelijkheden van de tools uit de Suite.

4. Je gegevens thuis en op school beschermen met Acronis True Image Home (Signpost – AcademicShop.be)

Gegeven door: Pieter Barremaecker

Lokaal: E114

Tegenwoordig staan al je gegevens op je computer. Niet alleen je e-mails en worddocumenten, maar ook je persoonlijke foto's en lesvoorbereidingen. Wat zou je doen als je deze allemaal plots kwijt was?

In deze sessie leggen we kort maar bondig uit waarom je allemaal moet letten, en hoe je je gegeven beter beschermt. Of hoe je bijvoorbeeld een "tijdelijke" omgeving maakt op je computer? We duiden u dit voor thuis en voor je schoolomgegeving.


13u50
Prijsuitreiking 20ste ICT-praktijkdag

Gegeven door: Organisatie en verschillende sponsors

Lokaal: Agora

Een kort plenair moment waarop we alle deelnemers die de voorbije 10 ICT-praktijkdagen 7 keer of meer hebben deelgenomen overladen met prijzen. 


16u30
Receptie met een biertje, een aangename babbel, ...

Gegeven door: KHKempen

Lokaal: Agora

Geen middagsessie, maar zeker de moeite waard om ook even te kijken hoe groot de interesse is en de receptie hier te promoten!

Elke ICT-praktijkdag sluiten we af met een fijne receptie. Je kan napraten met collega's, lesgevers, andere deelnemers en organisatoren. Het moment om nog wat te netwerken en ideeën uit te wisselen. Kom en geniet na bij een frisdrank of het streekbiertje Zeunt, een aanrader voor bierliefhebbers :)

Je komt na jouw sessie sowieso naar de Agora voor de draagtas met informatie over allerlei ICT-projecten, je kan dus evengoed nog wat blijven. De draagtas is deze keer trouwens een uniek exemplaar, dankzij onze silver partner Microsoft.

Ter gelegenheid van de 20ste editie fleuren we de receptie op met een live optreden van een heel fijne covergroep: FUNKMANIA UNDERCOVERFunkMania neemt je mee op een kleine muzikale tijdreis vanuit de golden fifties rock ’n roll doorheen swingende sixties melodies en motown grooves. Een balans tussen oud en nieuw gedragen door twee bescheiden diva’s en zes strings.

Via deze pagina willen vooral weten hoe groot de interesse is. Door hier na aanmelding op 'Ik heb interesse' te klikken, geef je je interesse aan. Wie niet klikt op het knopje, is natuurlijk ook nog steeds welkom op de receptie! Als je maar ingeschreven bent voor deze ICT-praktijkdag.